Emilio Ingrossos krog i lågor i dag

NYHETER

Det är förstört alltihop

En brand bröt ut i Emilio Ingrossos restaurang Pascha i centrala Stockholm på morgonen i dag.

– Det var kolsvart därinne. Det är väldigt, väldigt jobbigt, säger Paul Mardirossian, som äger restaurangen tillsammans med Ingrosso.

Foto: MALIN LAGERLÖF
Flera gator på Östermalm i Stockholm stängdes av under släckningsarbetet eftersom det fanns risk för explosioner.

Restaurang Pascha ligger i ett sexvåningshus på Grevgatan på Östermalm i Stockholm.

Larmet gick vid tiotiden på morgonen. Enligt räddningstjänsten startade branden i restaurangens kök.

Brandkåren lyckades relativt snabbt få själva branden under kontroll. Eftersom det fanns viss risk för att elden skulle sprida sig in i fastighetens ventilationskanal stannade de dock kvar på platsen.

– Sprider den sig dit så kommer vi att evakuera fastigheten. Men just nu finns det inga indikationer på det, sa Tom Eriksson, överbrandmästare, till aftonbladet.se vid 11-tiden.

Kan vara elfel

Emilio Ingrosso äger och driver både Pascha och grannkrogen Il Conte tillsammans med Paul Mardirossian.

– Köksmästaren ringde mig i morse för att berätta. Vi vet inte exakt vad som har hänt, men de pratar om ett elfel. Det kan vara något med ett proppskåp, säger Mardirossian till aftonbladet.se.

Han försökte på morgonen komma i kontakt med Emilio Ingrosso för att tala om vad som hänt, men lyckades inte omedelbart få tag i honom.

Dråpslag för ägarna

Branden på restaurangen kommer som ett dråpslag för ägarna, berättar Paul Mardirossian.

– Det är förstört alltihop. Det är inte bara trist, det är väldigt väldigt jobbigt. Vi hade precis fått igång verksamheten och nu ska man börja från början igen, säger han.

Eftersom det fanns risk för rökgasexplosion spärrades Skeppargatan och Riddargatan av för trafik medan räddningstjänsten arbetade med att släcka elden.

Maria Saving