Lämnades när hon blev gravid

NYHETER

Hannah Graaf: Barnet blir min egen framtid

När artisten Hannah Graaf, 22, berättade att hon var gravid, tog hennes kille avstånd från henne:

- Han ville att jag skulle göra abort, men det vill jag absolut inte göra. Det här barnet blir min egen framtid, berättar hon.

Foto: BENGT KULÉN
Går vidare Hannah Graaf har precis påbörjat en ny skiva: "Jag ska kämpa på med det även om det blir ett avbrott för förlossningen i sommar."

I går kom sångerskan och modellen Hannah Graaf hem till Stockholm. Hon har firat nyårshelgen i London tillsammans med storasyster Magdalena, hennes man, fotbollsmålvakten Magnus Hedman samt deras barn Isak, 6, och Lancelot, 6 månader.

- Jag har fått ta över gamla barnkläder och fått råd, berättar Hannah Graaf. Min syster tycker det är roligast av alla att jag är gravid.

Stor om magen och matglad

Hur mår du?

- Jättebra. Eftersom jag inte mått illa förstod jag rätt sent att jag var gravid. Jag känner mig stor om magen och mer matglad.

Hanna Graaf hade i höstas en kärleksrelation med en man, som hon inte vill nämna vid namn, i ett par månader. När hon berättade att hon var gravid tog han avstånd från henne:

- När man är vuxen ska man ta sitt ansvar även när man inte skyddar sig. Jag tar mitt ansvar, vill inte han göra det så tänker inte jag tvinga på honom att bli pappa.

Blev du förvånad över hans reaktion?

- Det är så klart jag blev förvånad. Jag undrar hur folk kan ta avstånd från något som är en del av dem. Barnet är lika mycket en del av honom som mig.

Hannah Graaf påpekar att hon inte känner sig bitter utan är vid gott mod och känner sig stark. Och hon har stöd av sin familj.

- Jag har en kristen livssyn och hjälper andra. Ett barn är en gåva och inte ett hinder. Även om det nu kommer vid fel tidpunkt i mitt liv.

Inga problem med att amma

När ska barnet födas?

- Jag ska på ultraljud nästa vecka och då får jag också exakt datum.

Du har silikonbröst, kan du amma då?

- Ja, silikonet ligger bakom bröstmuskeln, och mjölkkörtlarna, som ligger framför silikonet, störs inte. Jag tog också ut en stor del silikon för två, tre år sedan.

Hannah Graaf fick negativ uppmärksamhet i somras när hennes före detta pojkvän dömdes vid Mölndals tingsrätt i juli till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grovt rån. Hanna Graaf stod åtalad för medhjälp men friades.

Det är slut mellan dem och han är inte pappa till barnet hon väntar.

I oktober rymde din ex-pojkvän från häktet i Göteborg. Han är fortfarande på fri fot, har han hört av sig?

- Ingenting, jag vill inte ha något med det att göra längre. Jag är less på allt det där.

- Den dag tingsrätten konstaterade att jag var oskyldig vill jag

inte uttala mig mer om det som hänt. Det är så infekterat och äckligt.

Ulla-Lene Österholm