HBK har gjort en ordentlig groda

Publicerad:
Uppdaterad:

14 spelare saknar nytt kontrakt med fyra dagar kvar till deadline

Nya kontrakt skulle skrivas. Men inget har hänt.

Teoretiskt sett kan 14 spelare lämna HBK på söndag.

- Till och med jag börjar blir nervös, säger Lasse Brink, ordförande i Kvastarna.

Lasse kallar sig i vanliga fall en obotlig optimist, men nu är han orolig.

- Jag är rätt säker på att vissa spelare stannar. Men man ska aldrig vara riktigt säker på någon.

Han nämner Torbjörn Arvidsson och Fredrik Andersson som två av de "säkra" korten.

- "Tobbe" är rotad i stan och "Fidde" är lagkapten, egen produkt och har ett företag i Halmstad. Jag har svårt att se att någon av dem flyttar.

14 spelare står utan nya kontrakt. Från och med den 1 juli kan svenska spelare, vars kontrakt går ut efter säsongen, förhandla med utländska proffsklubbar.

- Ärligt talat har HBK gjort en ordentlig groda när så många spelare inte har nya kontrakt. Mikael Kaller (klubbdirektör) sa inför säsongen att han först skulle börja oroa sig när det var ett par veckor kvar till 1 juli. Nu borde han vara riktigt orolig.

Har konsekvenser för spelet

Lasse menar att de uteblivna kontrakten kan ha haft konsekvenser på spelet. Han tror att tabellplaceringen är ett bevis på klubbens felsatsning.

- Vi har i princip samma lag som förra året, så något måste ha hänt. En förklaring till det dåliga spelet kan vara att det inte finns någon trygghet i laget. Halva truppen kan ju försvinna.

Kvastarnas ordförande vill inte verka bitter, trots att så få spelare skrivit på för kommande säsong.

- Om någon skulle flytta utomlands är vi fans ganska förlåtande. Det är så här det går till i dagens fotboll, klubbkänsla existerar knappt längre.

- Men visst finns det en annan sida av det också. Vissa spelare har Halmstad att tacka för så mycket. Om de inte hade blivit upptäckta av våra talangscouter hade de fortfarande harvat i division 4. Många tackar för förtroendet och utbildningen i HBK och flyttar vidare.

"Vi jobbar för fullt med det här"

Bengt Sjöholm, HBK:s ordförande, har bråda dagar med att försöka få spelarnas underskrifter. Det hårda arbetet ser ut att ge utdelning.

- Vi jobbar för fullt med det här och det ser inte dåligt ut, om man säger så. Vi hör av oss när det har hänt någonting konkret, säger han.

Till dess får HBK-fansen vackert sitta och hoppas. Vänta nervöst. Bita på naglarna. Fråga sig om det här bara är en storm i ett vattenglas.

Den 1 juli närmar sig.

Johan Fyrk

Publicerad: