Man förde bort och försökte våldta liftande kvinna

NYHETER

Kvinnan trodde att mannen bara skulle ge henne lift från en nattklubb i Stockholm.

I stället misstänks han ha tagit henne till sitt ödsligt belägna hus i Södermanland och utsatt henne för ett våldtäktsförsök.

– Han ska ha lurat med sig kvinnan hem till honom ute på landet. Hon visste inte var hon befann sig, säger vakthavande polisbefäl Urban Nordqvist.

Vet du mer om händelsen? Kontakta Aftonbladet

Enligt SVT Nyheter Sörmland, som först rapporterade om det inträffade, fick kvinnan lift med mannen. Det kan dock inte Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, bekräfta.

– Det kvinnan uppgett för oss är att mannen skulle köra henne från en nattklubb i Stockholm och att hon sedan blev medlurad hem till honom. Han bor i ett hus på landsbygden i Södermanland, säger Urban Nordqvist till Aftonbladet.

Mannen misstänks också ha utsatt kvinnan för ett våldtäktsförsök.

Ringde till SOS

Vid 06-tiden på nyårsdagens morgon lyckades kvinnan kontakta polisen. Hon visste då inte var hon befann sig någonstans.

– Hon ringde 112 och sedan kopplades samtalet till oss. Hon hade då tagit sig ut ur huset och kunde ge oss uppgifter om bilens registreringsnummer och hur det såg ut på uppfarten, säger Urban Nordqvist.

Han fortsätter:

– Med hjälp av den informationen lyckades vi hitta fram till adressen.

Greps av polis

Mannen greps misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäktsförsök. Han togs till polisstationen i Katrineholm för att förhöras.

Kvinnan ska inte ha fått några allvarligare fysiska skador. Det är okänt om hon och mannen känner varandra sedan tidigare.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott