Djurgården, bäst i stan

NYHETER

Dagarna innan matchen i tisdags drabbades jag och säkert tiotusen till av den vanliga derbynervositeten. Det står så oerhört mycket mer på spel än tre poäng när det är derby.

Och när nu Isaksson hade darrat i de sista matcherna var oron ännu större. Andreas var inte i form när han kom hem från Japan, eller så fick proffsspekulationerna honom att börja tappa fokus för sitt arbete mellan stolparna.

När det dagen innan match blev klart att Andreas skulle få sitta på bänken till förmån för Rami blev dock min oro något mindre. I alla fall till en början. Sedan började grubbleriet igen. Skulle Rami palla för trycket? Skulle han vilja alldeles för mycket nu när han äntligen fick chansen?

Med facit i hand vet alla att han klarade det galant.

Det blev ett par svettiga räddningar på de få chanser som Bajen skapade i derbyt.

Men vad ska hända nu då? Tja, det är väl inte så svårt. Den som visar bäst form på träningarna får stå. Men inte mot Helsingborg. Då måste Rami få fortsatt förtroende. Men sedan ska det vara helt öppet. Andreas är en oerhört duktig och talangfull målvakt. Men även han behöver konkurrens. Och då inte bara på träningarna utan också när det är dags för laguttagning.

Jag tror att Rami betydde mer för Andreas och Djurgårdens framgångar under förra säsongen än vad många kan föreställa sig.

Jag bevittnade ganska många träningar uppe på Kaknäs och slogs varje gång av hans fantastiska inställning. Han var fast på bänken, ditsatt av ett par miljoner som hade betalats till Juventus. Hans chanser till matchspel kändes inte likvärdiga med Andreas oavsett vad de två presterade på träningarna.

Men han bet ihop, gnällde inte utan fortsatte att slita. Och dessutom med ett gott humör.

Nu hoppas jag att Sören och Zoran vågar ge honom fler chanser. Det är han onekligen värd. Men framförallt hoppas jag att styrelsen gör allt för att behålla honom i föreningen. Men vill han inte stanna för att konkurrensen är för svår så förstår jag Rami om han byter klubb. För då blir han garanterat förstemålvakt. Hur kul kan det vara att sitta på bänken under toppen av sin karriär?

Samtidigt får man inte glömma att Andreas när han är i form är Sveriges bästa målvakt.

Så det är kanske inte så enkelt trots allt"

Delikata problem för en underbar förening!

Wille Bäckström (Svenskafans.com)