Strandsatta i Malaga får komma hem

NYHETER

Goodjet hämtar resenärer även i Spanien

Nu får även de strandsatta passagerarna i Spanien komma hem.

Utan att betala extra.

Aer Olympic hyr in flygbolaget Goodjet, som tidigare hämtade passagerare gratis i Grekland.

På fredag kväll lyfter en tom Airbus 320 från Arlanda med destination Malaga.

- Vi lyfter igen från Malaga klockan 02.00 natten mot lördag och är framme i Sverige klockan 6 på lördag morgon, säger Reidar Svendahl, vd för Goodjet.

Planet landar på Arlanda flygplats med de resenärer som varit strandstta ända sedan i söndags.

- Med den klarar vi att få hem 180 passagerare och vi tror att vi klarar alla med det. Aer Olympic sitter och ringer runt till alla just nu.

Fler vill åka med

Enligt Reidar Svendahl kan det finnas fler svenskar som rest ner med Air Olympic och skulle stannat till söndag, men nu avbryter sin vistelse för säkerhets skull. Aer Olympic hade på torsdag kväll inte löst hemtransporten för dessa och de riskerar nu samma öde som drabbat företagets resenärer två helger i rad.

- Jag förstår att de vill ta det säkra före det osäkra. Om vi har plats så kommer vi att ta dem också, men vi kan inte ta ombord fler än 180 och i värsta fall måste dessa i så fall vänta på en eventuell resa på söndag.

Enligt Reidar Stendahl förhandlar Goodjet med Aer Olympic om att flyga ytterligare två vändor, en till Grekland och en till Spanien, just för att hämta de passagerare som skulle åkt hem nu i helgen.

Dessa har annars inget annat alternativ just nu än att ordna hemresan själv, eftersom Aer Olympics ordinarie flygpartner Transjet inte kommer att få lyfta.

Fortsättning diskuteras

- Vi diskuterar om att fortsätta nu på lördag och ta hem folk från Grekland och sedan göra samma sak från Malaga på söndag. Men detta är inte klart ännu, säger Reidar Stendahl.

Den som räknat med att resa ut från Sverige till Grekland eller Spanien kommer däremot inte att flyga med Goodjet.

- Nej. Vårt intresse är enbart att ta hem de strandsatta passagerarna. Vi gör det här av omtanke om vanliga människor, men vi har ingen avsikt att starta och flyga till Malaga och Aten med Aer Olympic, säger Reidar Stendahl.

- Vi vill inte skicka ut folk med dom. Däremot ta hem.

Hur mycket resan på fredag kostar vill han inte berätta, mer än att det handlar om ”flera hundra tusen kronor”.

Caroline Olsson