De fortsatte sparka

NYHETER

Busschauffören Kaj om AIK-huliganernas brutala misshandel

1 av 3 | Foto: "aldrig mer supportrar" Busschauffören Kaj Björnholm, 38, vilar upp sig efter attacken. Han har sammanlagt 30 stygn i ansiktet efter att han i går attackerades med slag, sparkar och en flaska av AIK-supportrar. Han skulle köra hem anhängare till IFK Göteborg när gänget stormade och slog sönder hans buss. "Jag kommer aldrig mer att köra fotbollssupportrar", säger han.

BJÖRSBO

Det är över på bara några få sekunder.

Busschauffören Kaj Björnholm ligger på golvet och blöder.

AIK-huliganerna är borta.

På Karolinska syddes han med 30 stygn i huvudet.

- Jag kommer aldrig mer att köra fotbollssupportrar, säger han.

Det har inte ens gått ett dygn sedan ett tiotal AIK-huliganer stormade den buss som Kaj Björnholm, 38, skulle köra från Cityterminalen i Stockholm till Göteborg.

Hans ansikte är svullet och med 30-tal stygn har läkare försökt sy ihop det som supportrarna slog sönder.

Slog sönder i bussen

Han befinner sig i barndomshemmet i Björsbo utanför Mjölby, en idyllisk plats där allt i vanliga fall är lugnt och stilla. På tv:n i köket visas bilder - på honom själv, tagna direkt efter misshandeln.

- De slog sönder hela bussen. Jag försökte att stoppa dem men först fick jag en flaska eller ett glas i huvudet, sedan knytnävsslag. Men jag ska fortsätta att köra buss, kanske redan på måndag.

För Kaj skulle tisdagen inte handla om fotboll, utan om att köra en buss från Stockholm till Göteborg. Men redan när han stod utanför bussen, strax efter klockan tio på kvällen, kände han obehag.

- Ett gäng som hade sjalar för ansiktet närmade sig och jag anade trubbel. Två av dem gick fram och frågade om bussen gick till Göteborg. Jag hann bara svara ja - sedan small det.

De två männen rusade vidare in i bussen och började slåss med passagerare i änden av bussen. Samtidigt försökte Kaj att ringa Swebus Express och tala om vad som pågick.

Då kom ytterligare ett gäng ombord.

- De slog mig med knytnävar i ansiktet och när jag föll omkull fortsatte de att sparka på mig. Jag reste mig upp och sa "Nej, nu är jag förbannad", men då fick jag ytterligare slag.

Fick ett tryckförband

Allt hände på några minuter. Huliganerna krossade bakdörren på bussen, några rutor och rusade sedan av bussen och begav sig i väg utan att vända sig om.

I bussen låg Kaj och blödde. En passagerare slet av sig skjortan och la ett tryckförband.

Nu hade också chauffören i bussen framför hunnit larma vakterna och polis var på väg.

På måndag ska stygnen plockas bort och Kaj säger att han då kommer att vara redo att köra buss igen.

- Jag SKA fortsätta köra buss. Så är det bara. Men ser jag de där fegisarna vet jag inte vad jag gör.

Han är förbannad över våldet som fotbollsmatcherna för med sig.

- Så här kan det inte gå till, antingen får man sluta skära ner på poliser eller också får matcherna spelas med tomma läktare, säger han.

Tidigare:

Maria Gners