Innelistan

NYHETER

De bästa svenskarna, just här, just nu

1. Henrik Schyffert

Mannen kan flytta direkt in i penthouse på listan. Han får hänga där just nu för att han är som gjord för att vara ny programledare för ”Parlamentet”. Men också tack vare alla gamla meriter. Människan har varit en av Sveriges roligaste killar ända sedan feodaltiden, nästan. Nu har ni honom som i en liten ask varje söndag, klockan 20.30 på TV4.

2. Maja Ivarsson

Det börjar bli småtjatigt, men Maja är fortfarande bästa bruden. Det är bara för oss andra att slänga oss unisont i väggen.

3. Kristian Luuk

Sveriges enda riktiga talkshow-personlighet värd namnet. TV4 kommer att kunna slå mynt av ”Sen kväll med Luuk” tills killen tappar tänderna.

4. Fredrik Lindström

Förbaskat bra i SVT2:s ”Värsta språket”. Tur att någon tar på sig att ge svenskan ett ansiktslyft. Skolan rapporterar ju hela tiden om analfabet-epidemin.

5. Cecilia Neant-Falk

Gå på bio och se Cecilias dokumentär ”Du ska nog se att det går över”, om tre lesbiska tjejer och deras väg ut ur garderoben. En angelägen film, för att tala i klyschor.

6. Palle Medelberg

Alla vill ha en sidekick. Den här är skäggig, tillhör ZTV:s Johan Wiman och gör sköna experiment. Slappa framför ”Wimans2”; komplett nonsens varje måndag, tisdag och onsdag klockan 18.30.

7. Klaus Härö

Hans ”Elina – som om jag inte fanns” är en bra barnfilm. Tur att dagens ungar gör annat än kollar på dokusåpor, äter sig feta och tänder eld på sina egna fisar.

8. Nina Persson

När Nina sjunger ”For what it’s worth” står blixten stilla. Gammalt djungelordspråk.

9. Mauro Scocco

Landets förstepoet är tillbaka. Insiktsfull, personlig och inte särskilt uppåt. Första singeln ”Han måste undra” är snart, kanske redan nu, i ett öra nära dig.

10. Big Brother-Micke

Av absolut ingen annan anledning än att någon i det där gudsförgätna huset äntligen hånglade upp Linda.

utelistan

Karolina Fjällborg