Terrorattacken i Stockholm

Fick avgå från SD efter konspirationsinlägg

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

En kvinna som varit aktiv inom Sverigedemokraterna i Sydsverige spred teorier om att terrorattacken på Drottninggatan var en iscensatt konspiration.

– När jag upptäckte i maj förra året vilka inlägg hon hade gjort så kontaktade jag henne och bad henne att avgå, säger den lokala SD-ordföranden.

Kvinnan har avgått från den lokala styrelsen men har fram tills idag stått kvar som aktiv på hemsidan.

I flera inlägg på Facebook sprider kvinnan som varit aktiv i en lokal SD-styrelse konspirationsteorier om terrorattacken på Drottninggatan och om de personer som dog och skadades. Enligt kvinnan dog ingen, samtliga döda och skadade är enligt henne inhyrda som en del i en judisk konspiration.

”Stockholm var ett iscensatt event med betalda skådespelare (Crisis actors..) och agenter, INGA döda INGA skadade!” skriver hon bland annat i ett inlägg.

Inläggen har nyligen uppmärksammats av den socialistiska nyhetssajten Aktuellt Fokus.

Har tvingats avgå

– När jag upptäckte i maj förra året vilka inlägg hon hade gjort så kontaktade jag henne och bad henne att avgå. Det gjorde hon utan protester eftersom hon inte kunde stödja SD, säger den lokala SD-ordföranden.

Kvinnan har dock stått kvar som medlem i styrelsen på hemsidan trots att hon avgått. Det har den lokala partiavdelningen korrigerat idag.

– Det har uppdaterats nu, säger den lokala SD-ordföranden.

Aftonbladet har sökt kvinnan som gjort inläggen utan resultat.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorattacken i Stockholm

Sverigedemokraterna