Skjutne mannen i Luleå hotade föräldrarna

Uppges ha varit psykotisk

NYHETER

Mannen i 30-årsåldern som sköts ihjäl av polis i Luleå under helgen ska ha varit hotfull mot sina föräldrar, enligt uppgifter till Expressen.

Han ska ha jagat dem med kniv och polisen misstänker att han senare satt eld på deras lägenhet.

Enligt Expressens uppgifter har mannen befunnit sig i ett psykosliknande tillstånd.

Det har varit ont om detaljer kring dödsskjutningen i Luleå under lördagen där en man i 30-årsåldern dog efter att en polis avlossat sitt tjänstevapen mot honom. Ärendet började som ett rutinärende uppger polisen.

Enligt Expressen genomförde polisen en handräckning som utvecklade sig till en allvarlig situation och slutade med att en polisen fattade beslut om att skjuta mot mannen.

Han dog senare av sina skador och polisen misstänker att han tänt eld på den bostad på Östermalm i Luleå där dramat utspelade sig, han var misstänkt för mordförsök samt mordbrand.

1 av 2 | Foto: Susanne Lindholm

Skulle tvångshämtas till psykiatrisk klinik

Enligt uppgifter till Expressen var det ett äldre par som hade sin son på besök. Under kvällen ska han ha hamnat i ett psykosliknande tillstånd och polisen fattade enligt tidningen beslut om att tvångshämta mannen och föra honom till psykiatrisk klinik.

När det stod klart för mannen vad som skulle ske ska han ha tagit till en kniv och jagat sina föräldrar i bostaden. De ska då ha blivit så rädda att de låste in sig i ett rum i lägenheten.

Misstänks ha tänt eld på bostaden

Expressens uppgifter gör gällande att polisen misstänker att mannen efter det tänt eld på bostaden. Polispatrullen som kom till platsen bedömde situationen så pass allvarlig att tjänstevapen behövde användas.

Två personer fördes till sjukhus för vård efter branden.

Aftonbladet har ännu inte kunnat få händelseförloppet verifierat.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå