"Vi skulle aldrig skada någon med avsikt"

NYHETER

Caroline, 28, prejades av motorvägen med sin dotter i baksätet.

Men männen som misstänks för vansinnesfärden skyller på punktering.

– Vi skulle aldrig skada någon med avsikt, säger en av passagerarna till Gefle Dagblad.

I går berättade 28-åriga Caroline om skräckhändelsen som utspelade sig på E 4 mellan Gävle Bro och Gävle Västra. Hon var på väg hem med sin dotter i baksätet när det ofattbara hände.

Männen hon precis hade kört om körde plötsligt mot Caroline och applåderade.

– Föraren stirrar på mig och vrider sen på ratten och smäller in i sidan på min bil. Helvete, tänkte jag. Det var helt sjukt. De såg ju dottern i barnstolen både när de låg bakom och när de kom bredvid mig, sa hon till Aftonbladet.

Skyller på punka

Caroline och hennes dotter for av motorvägen. Männen voltade ner i diket och fick föras till sjukhus med misstänkta rygg- och nacksmärtor.

– Det kändes ju helt overkligt, som en obehaglig film, sa Caroline till Aftonbladet.

Den 29-årige föraren är misstänkt för grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Mannen nekar till prejningen. Han hävdar att han fick punktering och tappade kontrollen över bilen.

Nu träder en av passagerarna i den misstänkta vansinnesbilen fram – och går till 29-åringens försvar.

– Vi skulle bara göra en vanlig omkörning när föraren tappade kontrollen och råkade krocka med hennes bil. Vi skulle aldrig skada någon med avsikt, säger den 41-årige mannen till Gefle Dagblad.

Mannen tycker att de blivit orättvist behandlade och att de "utpekas som kriminella". Även han säger att punktering är den troliga orsaken till att föraren tappade kontrollen.

Men polisens tekniska undersökning tyder på något annat.

Besvärande omständigheter

Det stämmer att det var punka på bilen. Men däcket hade inte exploderat – något som borde ha skett om punkteringen inträffat på motorvägen, skriver Gefle Dagblad.

– Av det kan man ju dra sina slutsatser men vi får se vad utredningen kommer fram till, säger polisens utredare Hans Johansson till Gefle Dagblad.