Sköts ihjäl med ett hagelgevär

avRichard Aschberg

NYHETER

Kvinnan blev mördad innan gärningsmannen tände eld på huset

Foto: KARL NILSSON
polisen söker efter vittnen Parets tragiska död efter en husbrand på Öland har visat sig vara ett brutalt dubbelmord. Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts den 55-åriga kvinnan ihjäl med ett hagelgevär och den två år äldre mannen slogs sannolikt ihjäl med en hammare.

Kvinnan och hunden sköts till döds.

Mannen slogs ihjäl – ­sannolikt med en hammare.

Efter morden tros ­mördaren ha tänt eld på garaget där kropparna låg.

Allt tyder på att dubbelmördaren i Flakböle på norra Öland tände eld på det mördare parets garage för att dölja sitt brott. Kropparna låg intill varandra strax innanför den låsta dörren.

– Mannen hade dödats med yttre våld. Troligen har gärningsmannen använt en hammare. Han har blivit slagen flera gånger i huvudet, säger en poliskälla till Aftonbladet.

– Kvinnan däremot var skjuten med ett hagelgevär. På samma sätt dödades parets hund, fortsätter poliskällan.

Maten stod framme

Polisen har också hittat ett hagelgevär som låg i ett angränsande rum, uppger Aftonbladets källa. Vapnet undersöks nu på Statens kriminaltekniska laboratorium.

När den 57-årige mannen och hans två år yngre hustru mördades är dock fortfarande oklart, men det kan ha skett redan på torsdagen i förra veckan.

Deras middagsmat stod framdukad på köksbordet, men de hade inte ätit.

Först på fredagsmorgonen upptäckte en förbi­passerande att det brann i parets garage. Intill kropparna låg en större bensindunk tom.

Vill ha uppgifter

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som sett eller pratat med paret under förra veckan. Det kan hjälpa oss att ­ bestämma tidpunkten för brottet, säger polisens informatör Ulf Karlsson.

– Vi vill också ha in tips på om någon sett något misstänkt i trakten under förra veckan.

Det döda paret och deras hund hittades av polisens tekniker först i lördags ­förra veckan. Mannen och kvinnan har obducerats i Linköping medan hunden fördes till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala.

– Vi vet nu att mannen är ihjälslagen med kraftigt våld mot huvudet, men också att hans fru är skjuten, säger Aftonbladets källa.

Enligt SVA i Uppsala, som är specialiserade på att obducera döda djur, var även hunden skjuten till döds.

– Både kvinnan och hunden är skjutna med ett hagelgevär, säger ­källan.

Inga kommentarer

Dessa uppgifter vill polisen i Kalmar inte officiellt bekräfta.

– Vi lämnar inga detaljer ur utredningen. Allt vi kan säga är att paret mördats och att de troligen var döda redan innan byggnaden började brinna, säger Ulf Karlsson.

Den tekniska undersökningen i Flakböle har gett flera fynd som betraktas som intressanta, men polisen vill inte gå in på detaljer.

– Det finns detaljer i utredningen som kan vara avgörande den dag vi har en misstänkt gärningsman. Uppgifter som bara han och vi bör veta, säger Ulf Karlsson.

Någon misstänkt hade man i går ännu inte och motivet är fortfarande oklart. Paret uppges nyligen ha fått ärva och ska därför ha haft god ekonomi.