Nyheter

Aftonbladet prisas för bästa nyhetssajt

Av: 

Nina Svanberg

NYHETER

"Känns som att vi är värda det"

Så här glatt var Aftonbladets gäng på prisutdelningen.
Så här glatt var Aftonbladets gäng på prisutdelningen.

Sveriges bästa sajter har precis korats – och Aftonbladet prisas som "Bästa nyhetssajt", i branschtävlingen Topp100.

– Det är jätteroligt att börja året med ett pris som visar att vi är på helt rätt väg, säger Camilla Norström, biträdande redaktionschef på Aftonbladet.

Branschtävlingen Topp100 anordnas av svenska InternetWorld/IDG.se och Aftonbladet korades i torsdags kväll till vinnare i kategorin "Bästa nyhetssajt".

– Det är jätteroligt att börja året med ett pris som visar att vi är på helt rätt väg. Vi hade hoppats på att vinna, och det känns som att vi är värda det, säger Camilla Norström, biträdande redaktionschef på Aftonbladet.

Övriga nominerade var DN.se, Nyheter24, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan.

– Vår redaktion är utan tvekan Sveriges snabbaste och mest engagerade för onlinenyheter. Jag tror också utvecklingen av vår liverapportering varit viktig för juryn, liksom vår lyckade redesign som lyckades kombinera vårt febriga nyhetsdriv med en grafisk uppstädning, säger Jan Helin, chefredaktör och vd för Aftonbladet.

Vad betyder det här priset?

– Jättemycket, inte minst för oss som jobbar och kämpar med sajten varje dag. Det är otroligt viktigt att få sådana här betyg från kolleger i branschen. Det är en klapp på axeln, säger Andreas Aspegren, sajtchef på Aftonbladet.

Segeryra till trots, arbetet fortsätter.

– Det är viktigt att visa att vi hela tiden vill framåt, en del av det är den webb-tv-satsning som nu står för dörren, säger Camilla Norström, som tillsammans med Aftonbladets team är på plats på galan i Stockholm för att ta emot priset.

Vinnarna har utsetts av juryn för Topp100.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert: