Sålde ”sexslavplatser” - pressade män på pengar

Av: Joachim Kerpner

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Kvinnan presenterade sig som dominatrix — härskarinna — på Facebook, sålde "slavplatser" till män och pressade dem sedan på pengar.

I verkligheten var hon en rånande och misshandlande 23-åring som levde på socialbidrag.

Nu har hon fått sitt hårdaste straff hittills: elva månaders fängelse.

Den 23-åriga kvinnan från Alvesta pressade fyra män på pengar, enligt domen i Växjö tingsrätt. Värst drabbades en man i Eskilstuna.

Han pressades på totalt 440 000 kronor, och betalade ut 140 000 kronor — allt för att slippa bli uthängd som masochist bland släkt och vänner.

Mannen fick kontakt med kvinnan på Facebook, där hon under falskt namn beskrev sig själv som "domina madame". Via sin Facebook-sida sålde hon "slavplatser" till män som ville bli dominerade.

Tre sessioner - för 200 kr

Eskilstunabon köpte en slavplats för 200 kronor, vilket gav honom tre sessioner via nätet. Under dessa avslöjade han bland annat för Madame — som hon kallade sig — vilka fetischer han hade och att han ville ha någon som styrde honom i allt utom när det gällde barnen. Under konversationerna planerades också olika dominanslekar hon skulle utföra med honom när de träffades. Men de möttes aldrig på riktigt.

När han ville avsluta kontakten sade Madame att hon sparat alla meddelanden och att hon skulle skicka dem till hans familj och arbetskamrater om han inte betalade pengar.

Betalade 140 000 kr

Mannen fick panik vid hotet om att offentliggöra hans sexliv, och betalade totalt 140 000 kronor. I ett brev stod att "om du inte gör den överföringen kommer någon mindre trevlig att besöka dig i ditt hus den helgen du har dina barn och ge ut kopior på allt..."

Växjö tingsrätt dömer den 23-åriga kvinnan till elva månaders fängelse för bedrägeri, tre fall av utpressning och två fall av försök till utpressning. Hon förekommer under tio avsnitt i polisens belastningsregister. 2009 dömdes hon till skyddstillsyn två gånger, för ett rån och ett annat fall av försök till rån. I våras dömdes hon dessutom till skyddstillsyn för misshandel och olaga hot.

Publicerad: