Cirkustält kollapsade under elefantshow

1 av 2 | Foto: Åtta personer rapporteras ha blivit skadade. Men siffran kan komma att stiga, enligt polisen på plats.
NYHETER

Ett stort cirkustält rasade i dag samman mitt under en elefantshow i danska Kalundborg.

Över 300 personer fångades under tältduken och flera skadades.

– Tillståndet är kritiskt för en av dem. Han flögs till Rigshospitalet i ambulanshelikopter, säger Martin Bjerregaard på polisen i Kalundborg.

Polisen blev larmade till Kalundborg på västra Själland vid 15-tiden i eftermiddags om att Cirkus Arenas stora tält hade rasat samman. Olyckan inträffade mitt under en välbesökt elefantshow.

”Storlarm”

Enligt den danska tidningen BT var det en kvinna som ringde och larmade. Hon berättade för polisen att det var en kraftig vindby som fick det stora tältet att kollapsa över åskådarna.

Händelsen fick myndigheterna på västra och norra Själland att utlysa vad man i Danmark kallar för "storlarm".

– Vi har skickat dit massor av ambulanser och brandbilar. All disponibel personal, polis och räddningstjänst, har skickats till stället, säger Martin Bjerregaard, presstalesman för polisen till BT.

Åtta skadade

Åtta personer rapporteras ha blivit skadade. Men siffran kan komma att stiga, enligt polisen på plats.

– En av dem är i kritiskt tillstånd. Han flögs till Rigshospitalet i ambulanshelikopter, säger Martin Bjerregaard till BT.

Tidningen rapporterar att kvinnan som larmade själv inte kunde hitta sin make som fångades under tältduken. Enligt danska medier hölls det en privat föreställning för energibolaget SEAS-NVE när cirkustältet rasade samman.

Det är inte första gången Cirkus Arena har drabbats av olyckor. I april i år föll en ecuadoriansk cirkusartist sju meter från det så kallade "Dödshjulet", mitt under pågående föreställning. Han klarade sig dock utan allvarligare skador.