SD har inga problem med Ekeroths inblandning i Avpixlat

Publicerad:
Uppdaterad:
”Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt,” säger SD:s pressansvarige Martin Kinnunen (t h).
”Vi tycker inte att mejlväxlingarna visar att han är inblandad i det redaktionella arbetet på något sätt,” säger SD:s pressansvarige Martin Kinnunen (t h).

NYHETER

SD:s partiledning ser inga problem med att Kent Ekeroth styr arbetet på den främlingsfientliga sajten Avpixlat.

– Vi konstaterade att de här uppgifterna inte säger något som inte har sagts tidigare, säger Martin Kinnunen, pressansvarig på SD.

Vid lunchtid i dag träffade delar av partiledningen Kent Ekeroth på Sverigedemokraternas riksdagskansli för att få svar på frågorna kring hans engagemang i den främlingsfientliga sajten Avpixlat.

Aftonbladet kunde i dag avslöja innehållet i ett flertal mejlväxlingar som tydliggör hur Kent Ekeroth styr arbetet på sajten.

– Vi konstaterade att läget är samma som förut. Han skriver inte artiklar, han sitter inte på redaktionen, om han hade gjort det hade han ju inte behövt skicka sådana här klagomålsmejl. Varför lägger han inte in uppgifterna själv i så fall? Varför sparkar han inte dem som beter sig dåligt? Och så vidare, säger Kinnunen.

Bara för att man inte loggar in och gör ändringar själv behöver det väl inte betyda att man inte kan styra arbetet?

– Jo, men vi har ju pratat med Kent om hur hans kommunikation har sett ut med den här sajten och han har ju kritiserat massa artiklar och sagt att det här är ju inget bra, ni får sluta med det här.

Varför gör han det tror du?

– Han har ett intresse av att sidan utvecklas att den blir så bra som möjligt, att de slutar upp med klavertrampen, ja, ni har ju tagit upp några av dem. då har han reagerat och kontaktat dem och sagt att det här tycker jag är dåligt och så vidare. 

Ser du inga problem med att han har haft en helt annan version utåt och sagt att han bara står för donationskontot?

– Riktigt så har han väl inte sagt? Han har ju sagt att han har haft kontakt med dem tidigare.

Han har ju bland annat uppgett det för Skatteverket.

– Jo, men allt beror ju på vad man menar med kontakt. Det är ju säkert många som har kontakt med den här sidan och som ska skriva eller tipsar om youtubeklipp. Det betyder inte att man är den del av verksamheten.

– Era mejl stärker, som vi ser det, det Ekeroth har sagt att han inte har med verksamheten att göra.

Vad händer nu?

– Ingenting.

Publicerad: