Prinsens ex-flickvän hittad efter en vecka

Uppdaterad 2013-06-17 | Publicerad 2013-06-16

För 20 år sedan var supermodellen Athena och kronprins Frederik ett vackert förälskat par.

I en vecka var Athena, eller Tena Windelev som hon egentligen heter, spårlöst försvunnen.

I går hittade dansk polis henne – på en kolonilott.

Tena Windelev, 44, försvann från sitt hem den 8 juni. Det sista spåret efter henne var ett mejl som hennes familj mottog några dagar senare.

Var vid god hälsa

Polisen på Fyn i Danmark fick in omkring 20 tips om henne, men trots att många hörde av sig så fanns det fram till i dag inget spår efter 44-åringen.

– Vi har fått riktigt många uppgifter men tyvärr är det inget som lett till att vi hittat henne, sa Jesper Pedersen, vakthavande befäl på Fyns polis till bt.dk.

På söndagseftermiddagen fick dansk polis ett tips som ledde dem till en kolonilott, där de hittade Windelevs. Enligt polisen ska hon vara vid god hälsa.

– Det ligger inget brott bakom hennes försvinnande, säger Lars Christian Thede på Fyns polis till tv2.dk.

Ett mysterium

Enligt danska medier var det ingen i Tena Windelevs närhet som hade någon aning om varför hon försvunnit. Hon beskrivs inte som deprimerad och enligt polisen finns det i nuläget inte heller något som tyder på att hon har blivit utsatt för något brott.

Efter att Tena "Athena" Windelev och kronprins Frederik gjort slut så gick det utför för den före detta modellen. Danska medier rapporterar att hon levt ett vilt och omtumlande liv med fester och missbruk.

Under en period bodde den före detta modellen på ett härbärge för hemlösa.