Tre generationer Emma dog i kraschen

avSusanna Vidlund

Tre generationer kvinnor i Barcelona gjorde sig i förra veckan redo för en rolig tripp till Manchester.

Dotter, mor och mormor. Alla hette de Emma.

Germanwings flight 9525 till Düsseldorf beseglade deras öde.

Emma Pardo Vidal.

– Det finns inget som kan göras eller sägas som kan påverka förlusten av att förlora tre av mina käraste, säger Pardo Yanez som var morfar till den yngsta Emma, far till hennes mor och tidigare make till den äldsta Emma, till nyhetsbyrån AP utanför kriscentret i Barcelona.

12-åriga Emma Solera Pardo, hennes mamma Emma Pardo Vidal och mormor Emma Vidal Bardan var på väg till Storbritannien i förra veckan.

Först skulle de hämta yngsta Emmas tonårsbror som befann sig på semester utomlands. Tillsammans skulle de sedan vidare till Manchester för att öva lite på sin engelska och roa sig.

Men Germanwings flight 9525, som skulle ta dem till Düsseldorf och sedan vidare till Storbritannien, störtade i de franska alperna.

Kommer återvända

Juan Pardo Yanez är mållös efter att återvänt från resan för anhöriga till de 150 som omkom i kraschen. Ungefär 400 vänner och släktingar till dottern, modern och mormodern samlades på en privat mässa vid klostret i Sant Cugat del Valles.

Han vet inte hur han ska gå vidare med sitt liv nu när hans exhustru, dotter och barnbarn har lämnat honom. Men en sak är han säker på.

– Jag kommer återvända med alla mina barn till platsen där de dog, säger Juan Pardo Yanez.

Förstörda klasskamrater

Den yngsta Emma gick på en katolsk skola, belägen på cirka fem minuters promenadavstånd från familjens lägenhet. Hennes död har påverkat kamraterna enormt, säger rektorn Maria Reina Montoro som endast kommer på ett sätt att beskriva barnens känslotillstånd: "Förstörda".

12-åriga Emma spelade, liksom modern, tennis.

– Hon var inte en spelare som utmärkte sig, men vad jag vill lyfta fram var hennes attityd. Hon accepterade aldrig ett nej, säger Manu Navas som är chef för tennisklubbens skola.

ARTIKELN HANDLAR OM