Polishunden sköts vid rån – hedras av sina kollegor

avViktor Adolfsson

NYHETER

Var på väg att återhämta sig när han dog

1 av 3 | Foto: Canton, Ohio, Police Department.
Jethro med sin förare Ryan.

Alla trodde att polishunden Jethro överlevt det väpnade rånet eftersom kulorna missat de inre organen. Men plötsligt blev hans tillstånd sämre. Här hedras han av sina kollegor.

I lördags ryckte polisen i Canton i den amerikanska delstaten Ohio ut på ett larm om väpnat rån mot en butik, enligt lokala tv-kanalen WKYC.

När de skulle jaga ifatt de beväpnade gärningsmännen blev poliserna beskjutna. De svarade på elden, men polishunden Jethro träffades med tre skott.

Han togs till veterinären för att opereras och många andades ut när det visade sig att kulorna missat de vitala organen.

”Sorg i hjärtat”

I uppdateringar på hundenhetens Facebooksida kunde alla följa utvecklingen för Jethro. Till en början såg han ut att vara på bättringsvägen.

På söndagen skedde dock en oväntad försämring av hans hälsa och till slut gick hans liv inte att rädda.

”Det är med sorg i hjärtat som vi måste berätta för er att vi förlorat Jethro. Hans hälsa försämrades hastigt och han har avlidit”, skrev polisens hundenhet i Canton på Facebook.

Senare lade de upp en bild där Jethros kropp täckts av en amerikanska flaggan. En bild som spridits över världen.

”Räddade polisers liv”

Händelsen har bland annat lett till en insamling på nätet för att betala veterinärkostnaderna för Jethro men framför allt för att tillverka skottsäkra västar designade för hundar.

För polisen i Canton råder det inga tvivel om att Jethro gjorde en riktig hjälteinsats vid tillslaget som tog hans liv.

– Den hunden räddade polisers liv den dagen, säger polischefen Bruce Lawver enligt The Guardian.

Rånaren som sköt Jethro lyckades först komma undan men greps senare när han gömde sig i en närbelägen trädgård, enligt WKYC.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

USA