Carl Philips och Sofias bröllop

Sofia får en vigselring i form av kungligt bling

Av: 

Christoffer Nilsson

Lindah C Mohlin

NYHETER

Källa: Prins Carl Philip har själv designat gåvan till sin prinsessa

På lördag blir de man och hustru.

Då får prinsen äntligen ge Sofia sin kärleksgåva.

– Carl Philip har designat vigselringen, säger en ­källa nära hovet.

Carl Philip var inblandad i skapandet av Sofia Hellqvists förlovningsring. Nu uppges det att prinsen ska formge hennes vigselring också.
Carl Philip var inblandad i skapandet av Sofia Hellqvists förlovningsring. Nu uppges det att prinsen ska formge hennes vigselring också.

Det är bråda dagar för prinsparet.

Klockan 16.30 på lördag gifter sig Carl Philip och ­Sofia i Slottskyrkan i Stockholm. Den senaste tiden har varit hektisk för att få de ­sista pusselbitarna på plats.

Men kanske har den här tiden varit särskilt svettig för prinsen.

Vid sidan av att planera kärleksfesten tillsammans med Sofia Hellqvist har han haft ett stort uppdrag, ­avslöjar en källa nära hovet.

– Carl Philip har designat vigselringen, säger källan.

”Fått lite inspiration”

Prinsen driver ett designföretag med sin vän Oscar Kylberg och har bland annat designat för Gustavsbergs porslinsfabrik och danska Stelton.

Som förlovningsring bär Sofia Hellqvist en diamantring och när paret gick ut med sin förlovning bekräftade Carl Philip att han ­varit inblandad i att skapa den.

– Jag har inte designat ringen helt och hållet. Men jag har självklart fått lite ­inspiration och haft några små idéer som jag har lagt till, sa han då.

Expertens gissning

Hovjuveleraren WA ­Bolin har pekats ut som den ­prinsen vände sig för att få hjälp med att formge ­för­lovningsringen.

Nu går spekulationerna varma, att hovjuveleraren hjälpt Carl Philip att skapa vigselringen också. Men WA Bolins vd Christian Bohlin lägger locket på.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger Christian Bohlin.

Johanna Pietsch är smyckesexpert på Engelbert Stockholm:

– Ringen som Sofia fick i samband med förlov­ningen är en otroligt ­vacker diamantring. Designen är inte helt vanlig utan snarare intrikat. Det gör att det inte är självklart hur själva vigselringen kommer att se ut men jag skulle gissa på en så kallad helallians av ­diamanter. En klassisk, tunn ring med diamanter runt hela, säger hon.

Värderas till 100 000

Sofia Hellqvists förlovningsring har tidigare värderats till ungefär 100 000 kronor. Johanna Pietsch tror inte att vigselringen kommer att vara dyrare.

– Man kan utgå ifrån att den ring som har själva diamanten, i det här fallet förlovningsringen, har det högsta värdet. Symboliskt sett är vigselringen såklart ovärderlig, säger hon.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Carl Philips och Sofias bröllop

ÄMNEN I ARTIKELN

Carl Philips och Sofias bröllop

Prinsessan Sofia

Oscar Kylberg

Design

Prins Carl Philip