”Alla vet att jag är oskyldig”

Publicerad:
Uppdaterad:

Mutar Muthanna Majid, 22, talar ut efter frigivandet

1 av 5

Han greps misstänkt för förberedelse till terrorbrott men släpptes i söndags.

Nu har Mutar Muthanna Majid, 22, återförenats med sina kompisar i Boliden.

– Jag vill bara bo här och må bra. Jag vill fortsätta mitt normala liv, säger han till Expressen.

Mutar Muthanna Majid, som inte längre är misstänkt för något brott, ska ha återvänt till Boliden i Västerbotten – orten i vilken han greps i förra veckan. I natt var han tillbaka igen hos sina kompisar, som han saknat.

”Hoppas allt blir bra”

Redan i söndags kväll uppgav han att han trots allt mår bra, när han var i kontakt med kompisar och familj via telefon.

Till Expressen säger han samma sak – att han mår väldigt bra. Han tycks också ta det faktum att hans namn blivit känt över landet och förknippat med en allvarlig anklagelse med ro.

– Vad ska man göra? Nu har jag hamnat i den här sitsen. Det spelar ingen roll. Alla vet att jag är oskyldig. Jag hoppas att allt blir bra, säger 22-åringen till Expressen.

”Väl omhändertagen”

Majid är inte heller bitter mot svenska myndigheter.

– De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något, säger han till tidningen.

När Aftonbladet pratade med Majids vänner i Boliden i söndags var de lättade efter beskedet om att deras kompis friats från misstankarna. Inte heller de var arga på svensk polis.

– Vi har fortfarande stor respekt för polisen och tycker att det är bra att de har skött det här bra. De tog en sak på allvar och sedan släppte de Mutar snabbt. I andra länder hade det tagit väldigt lång tid, sa en av dem, Hussein, då.

Sofia Roström Andersson

Publicerad: