Kriget i Syrien

Stridsflygplan störtade på marknad

Av: 

Christoffer Malm

NYHETER

Minst 27 personer har dödats och tiotals skadats sedan ett syriskt flygplan störtat på en marknadsplats i nordvästra Syrien, uppger ögonvittnen på plats.

– Planet hade bombat marknadens huvudgata från låg höjd bara sekunder innan det störtade, säger ögonvittnet Ghazal Abdullah till Reuters.

Planet hade bombat staden Arihas centrum innan det störtade på marknaden. Men om det störtade av olyckshändelse eller om det sköts ner är fortfarande oklart.

Flertalet av de 27 dödade är civilpersoner, rapporterar det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien.

Bombade strax innan

– Planet hade bombat marknadens huvudgata från låg höjd bara sekunder innan det störtade, säger ögonvittnet Ghazal Abdullah till Reuters.

På bilder från platsen syns stor förödelse, både på marknadsplatsen och omkringliggande byggnader. Ett syriskt nätverk av oppositionella uppger att överlevande grävde i rasmassor efter skadade och döda, skriver CNN.

Ariha som ligger i provinsen Idlib intogs av en allians av islamistgrupper i maj i år. Det var ett av regimens sista starka fästen i Idlib-provinsen innan den förlorade kontrollen.

Mer än 220 000 har dött och minst en miljon har skadats sedan kriget i Syrien inleddes 2011, enligt FN.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Irakexpert: Så kan IS:s terrorvälde krossas

ÄMNEN I ARTIKELN

Kriget i Syrien