Robert Durst

Mordmisstänkte miljardärssonens brev till reporter

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Miljardärssonen Robert Durst misstänks för mord i Los Angeles, men är häktad för vapenbrott i New Orleans.

Samtidigt fortsätter hans bisarra kontakter med medier – med ett brev till en journalist på LA Times.

”Jag har inget att säga om anklagelserna, brotten eller rättegångarna”, skriver han till reportern.

Med sin medverkan i HBO-serien ”The Jinx” satte Robert Durst sig själv åter i klammeri med rättvisan, efter att han under toalettbesök mumlat något som kan tolkas som ett morderkännande.

Efter att han gripits misstänkt för mordet på sin väninna Susan Berman kopplades han samman med ytterligare ett fall, mysteriet med 18-årige Lynne Schulze som varit spårlöst borta sedan 1971.

Olaga vapeninnehav

Men misstankarna om mordet i Los Angeles får vänta. Först ska han ställas till svars för misstänkt vapenbrott i New Orleans, där FBI-agenter grep Durst för en knapp månad sedan.

I fredags fick Durst formellt anklagelser riktade mot sig misstänkt för att olovligen haft en revolver på sitt hotellrum som FBI hittade efter att han gripits 14 mars.

Man fann även stora mängder pengar, marijuana och lappar med koder på. Dessutom misstänker man att Robert Durst var på väg att fly landet då det fanns kartor över Louisiana och Kuba såväl som avancerade förklädnader.

I rätten förklarade Durst sig som oskyldig till brott, enligt Los Angeles Times.

Hans försvarare har uppgett att man ser anklagelserna om vapenbrott mer som en distraktion, och att de vill åka till Los Angeles för att kunna försvara sig mot mordanklagelserna.

– Det känns som att vi utsätts från alla håll. Jag tycker att vi behöver vara i Kalifornien där vi har vårt huvudfall så vi kan få det prövat, säger advokaten Dick DeGuerin enligt LA Times.

Skrev ett brev

Samma tidning rapporterar att Robert Durst, trots trångmålet efter dokumentären, fortsätter hålla kontakt med medier.

I ett handskrivet brev till en reporter på LA Times har Durst skrivit om sina minnen av Los Angeles, om trafikstockningar, promenader och kaffepauser på Sunset Boulevard och kvällar på operan.

Han beklagar sig även över att staden inte har något lag i NFL, landets professionella liga för amerikansk fotboll.

Däremot förtydligar han i brevet att han inte på något sätt vill uttala sig om brotten han misstänks för.

”Om du bestämmer dig för att använda något av det här, så vill jag att det ska framgå väldigt tydligt”‚ skriver Durst.

Han ber också reportern att skicka en kopia, om det skrivs någon artikel om hans brev.

Ryan Gosling och Kirsten Dunst i ”All good things”.
Ryan Gosling och Kirsten Dunst i ”All good things”.

FAMILJEFÖRETAGET DELÄGARE I FREEDOM TOWER FLYDDE FRÅN POLIS DOKUMENTÄRSERIEN

1943 Robert Durst föds den 12 april som son till fastighetsmogulen Seymour Durst, arvtagaren till ett mångmiljardimperium med fastigheter över hela Manhattan. Bland annat har familje­företaget Durst Organization köpt in sig i Freedom tower.

1950 Uppges ha bevittnat sin mors självmord när hon hoppar från ­taket på familjens hem i Scarsdale. Robert är då sju år gammal. I ­dokumentären förnekar han att han sett fallet, men säger att han sett henne stå på taket.

1973 Gifter sig med Kathleen McCormack som han uppvaktat under en tid och parets romans beskrivs som intensiv och lycklig.

1982 Kathleen Durst, tidigare McCormack, försvinner och fallet är ännu ouppklarat.

1990 Roberts bror Douglas utses till den som ska ta över familjeföretaget, vilket skapar en spricka mellan bröderna.

2000 Journalisten Susan Berman hittas på julafton död i sitt hem, ihjälskjuten på nära håll i vad som ser ut som en ren avrättning. Hon var vän med både Robert och Kathleen, och försvarade Robert ­efter fruns försvinnande. Susan agerade närmast som Roberts tales­person när anklagelser riktades mot honom.

2001 Durst grips i Galveston, ­Texas, efter att hans granne och vän Morris Blacks styckade kropp hittats i en flod. Durst flyr sedan efter att ha släppts fri via borgenssumma, men grips åter i november.

2003 I rättegången mot Durst frias han för mordet efter att ha hävdat självförsvar, men döms för att ha dumpat kroppen och för att han flytt. Domen blir fem års ­fängelse.

2005 Blir villkorligt frigiven, men när han besöker mordplatsen i dec­ember har han brutit mot villkoren och döms att avtjäna återstoden av straffet bakom galler.

2006 Släpps fri från fängelset den 1 mars.

2010 Filmen ”All good things” med ­Ryan Gosling och Kirsten Dunst har premiär. Den är baserad på Dursts osannolika liv och sågas av kritiker som icke trovärdig.

2014 Robert Durst grips och fälls för att ha u­rinerat på en hylla med godis i ett snabbköp i Houston. Han får betala 500 dollar i böter.

2015 Innan sista avsnittet av HBO-dokumentären, ”The jinx: The life and deaths of Robert Durst”, om hans liv har sänts grips Durst, ­misstänkt för mord.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Robert Durst

The Jinx

Brott

USA