De delar ut SD:s flygblad i Europa

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Här är delar av Sverigedemokraternas kampanjteam i Europa.

Deras uppgift är att med hjälp av flygblad avskräcka personer att söka sig till Sverige.

Trion består av riksdagsledamoten Johan Nissinen, Skånepolitikern Jens Andersson och SDU-toppen Linnéa Cortés.

”Vår kampanj fortsätter runtom i Europa”, skriver SD på Facebook intill bilder på trion.

Sverigedemokraternas kampanj på den grekiska ön Lesbos har kritiserats högljutt. Partiet delar ut flygblad, bland annat med det osanna budskapet att det ska bli förbjudet att klä sig i niqab och burka offentligt i Sverige.

Flygbladen är undertecknade Sverigedemokraterna, SD-kvinnor och svenska folket.

Poserar framför pool

Linnéa Cortés, talesperson för Ungsvenskarna SDU i Stockholm och flickvän till SD:s presschef Henrik Vinge, är en av personerna som ingår i SD:s team som befinner sig i Europa.

På sin öppna Facebooksida har hon lagt upp en bild där hon åker bil i Kroatien med sina partikamrater. På en annan bild poserar hon framför en pool i Lesbos.

Hon har även länkat till en bild som Sverigedemokraterna själva har lagt upp på Facebook. Bilden föreställer henne, Johan Nissinen och Jens Andersson klädda i SD-jackor med flygblad i händerna.

Bekräftar att förtroendevalda är på plats

"Vår kampanj fortsätter runtom i Europa och här ser vi en hälsning från ett soligt Serbien som vi besökte för några dagar sedan" står det intill bilden.

Aftonbladet har varit i kontakt med Linnéa Cortés men hon vill inte svara på några frågor utan hänvisar till SD:s pressavdelning.

Christian Krappedal på SD:s pressavdelning säger:

– Jag kan bekräfta de förtroendevalda vi har på plats. Det är Jens Andersson och Johan Nissinen, övriga deltagare går vi inte ut med på grund av säkerhetsskäl.

Publicerad: