Man sköts till döds i bil i Hässelby gård

En 37-årig man har hittats ihjälskjuten i en bil i Stockholmsförorten Hässelby gård.

I baksätet satt hans två minderåriga barn.

– Jag hörde åtta-nio skott i tät följd, säger ett vittne till Aftonbladet.

Larmet till polisen kom in klockan 16.05 efter att anmälare hört skott avlossas. På plats hittades en 37-årig man skjuten i en bil. Han fördes till sjukhus i ambulans men dödförklarades klockan 17.08, uppger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

– Vi är på plats och har konstaterat att en person är skjuten. Det ska ha varit två mindre barn i baksätet på bilen, säger Lars Byström vid 16.45-tiden.

Polisen bekräftade senare att de fysiskt oskadda barnen är den skjutne mannens. De har nu sammanförts med sin mamma.

”Sprang mot skolan”

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp och pratar med vittnen på platsen.

– Vi hörde tre skott och sprang till gården där det stod en bil. Han som satt i bilen var skjuten och ambulanspersonalen försökte göra hjärtmassage, säger ett vittne till Aftonbladet.

Ett annat vittne säger att han efter skottlossningen såg en person springa mot en skola i närheten, ett område som vid 17.30-tiden söktes av med polishund.

Strax efter klockan 23.30 hade polisen dock ännu inte gripit någon misstänkt.

– Vi jobbar på att få fram en skäligen misstänkt. Det kan vara något som dyker upp i vittnesförhör eller någon som ringer in som ger oss den biten, säger Lars Byström.

”De har dödat min pappa”

Ytterligare ett vittne uppger att hon var i sin bostad när hon hörde så många som åtta-nio skott i tät följd. Hon rusade till fönstret och såg en bil med en nedsjunken man i förarsätet. I baksätet såg hon att det satt två barn. Det yngre ropade ”hjälp, hjälp, de har dödat min pappa”. Kvinnan säger att hon gick ut och kramade om det yngre barnet som berättade att två killar hade skjutit hans pappa.

Den skjutne mannen är tidigare dömd för flera brott. Hans anhöriga är underrättade.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN