Fettfällorna på ditt arbete

Av: Jonas Blomquist, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

”Stressar man över lunchen kommer sockersuget på eftermiddagen”

Se upp!

Här är alla de okända viktfällorna på ditt jobb.

– Dålig mat får dig ofta att prestera sämre, säger dietisten Viveca Annell.

Foto: iStock

Kanelbullar, läsk eller godis. Att äta något litet på eftermiddagen för att stilla hungern är vanligt. Men akta dig, bland läskautomater och fikapauser döljer sig ett smörgåsbord av viktfällor.

Presterar sämre

– Stressar man över lunchen och bara tar en macka kommer sockersuget på eftermiddagen. Och då tar man det som finns, vilket ofta är kakor som finns kvar eller till exempel läsk, säger dietisten Viveca Annell och fortsätter:

– Och man presterar ofta sämre när man är hungrig eller har ett sockersug på jobbet. Istället för att vara 100 procent fokuserad börjar kroppen leta efter energi och mat. Det är lite individuellt hur känslig man är men vi är inte fullt effektiva.

”Ät innan suget kommer”

Viveca tipsar istället om att ta med sig mat till jobbet som kan stilla hungern. Knäckebröd med goda pålägg, skorpor och frukt är bra exempel på mat som ger en energi på eftermiddagen.

– Ät någonting innan sockersuget kommer så håller du dig piggare. Och man behöver inte alltid fika med bakelser och tårtor när någon avtackas eller fyller år. Satsa istället på nybakat bröd så äter ni nyttigare och varierar er, säger Viveca.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN