Yoga – nu är kläder modellen för Sofia

avJessica Isaksson

Flickvännen i prinsens fotspår och designar för välgörenhet

Foto: Foto: gustav mårtensson
FIRADE I NATT Här lämnar Carl Philip och Sofia restaurangen Griffins steakhouse, där de åt middag i går kväll. Kanske firade paret att Sofia Hellqvists Project playground i Afrika ska nu få ytterligare tillskott av välgörenhetspengar – genom att sälja yogakläder som prinsens flickvän har designat.

Nästa steg i välgörenhets–planen: att göra yogakläder.

I går kväll firade prinsen sin flitiga flickvän med drinkar på Stureplan.

– De såg kära och lyckliga ut, säger ett vittne.

Sofia Hellqvist, 26, fortsätter sitt välgörenhetsarbete med Project playground. Enligt uppgifter till Aftonbladet är nästa steg att sälja yogakläder till förmån för barn i Afrika.

Sedan ungefär ett halvår har hon i hemlighet arbetat med klädmärket ”Joy of mindfulness”. Enligt säkra källor kommer Sofias yogakläder att säljas i ett 50-tal svenska butiker från nästa vår.

Det innebär att hon går i sin pojkväns fotspår. Prinsen har mellan militära studier, och nu senast jordbrukshögskolan, ägnat sig åt design.

Han har designat en silverserie med tårtspade, bestick och ett selterglas.

Anklagad för plagiat

Mest uppmärksamhet som formgivare fick Carl Philip för sitt gnistskydd i form av det gamla slottet Tre kronor.

Han fick mycket beröm för sin lek med de historiska referenserna, Tre kronor brann ju som bekant ner, men också kritik. Vissa tyckte att prinsen plagierat en italiensk designer som gjort ett liknande gnistskydd i form av ett slott.

I går kväll var det dock Sofias framgångar paret firade då de åt middag med nära vänner på en restaurang i centrala Stockholm.

Ska fira jul i Sverige

Sofia Hellqvist har varit hemma i Sverige i en månad och kommer enligt uppgift att stanna över jul.

– Hon är väldigt engagerad i sitt arbete och kommer att åka fram och tillbaka mellan Sydafrika och Sverige framöver, säger en källa.