Nyheter

”Vi behöver stå enade mot våldet”

Av: 

Catarina Håkansson

Bassam Ahmad, Grupp 194, Said Hadous Grupp 194, Fekri Hamar, imam i Islamiskt kulturcenter och Ali Hadous, Kulturell orientaliskt forum fördömer mordet men manar Landskronaborna att stå enade.

NYHETER

LANDSKRONA.

Fyra kulturföreningar i Landskrona har gått ihop för att fördöma mordet på Inger, 78, och hoten mot den misstänktes familj.

I kväll manade de till ett enat Landskrona.

– Vi har en känsla av att det finns en agenda hos ett visst parti som tyvärr vill utnyttja den här situationen till sin fördel, säger Said Hadrous, i grupp 194.

Fyra kulturföreningar i Landskrona kallade i kväll till presskonferens i Islamiskt kulturcenters lokaler i centrala Landskrona. Där fördömde de mordet på en parkeringsplats för snart en vecka sedan.

– Med all respekt delar vi sorgen med kvinnans familj och anhöriga, sa Bassam Ahmad i Grupp 194.

Behöver stå enade

Föreningarna ser mycket allvarligt på mordet men varnar också för att händelsen kan ”förorsaka främlingsfientlighet i vårt samhälle”.

De betonade att Landskrona måste stå enat.

– Det inträffade får oss alla att stå enade för att bekämpa, stå emot och ta itu med sådant som vållar otrygghet oavsett etnisk tillhörighet eller religion för att skydda samhället och hålla det säkert från epidemier, kriminalitet, misshandel och missbruk som negativt påverkar strukturen i vårt multietniska och mångkulturella samhälle, sa han.

Man tog också upp de hot som riktats mot den mordmisstänkte mannens familj.

– Vi vill att alla hot ska upphöra och att man inte ska dra alla över en kam.

Barnen är skräckslagna

Vid presskonferensen var också den misstänkte 23-åringens två bröder med, 39-åringen och 36-åringen.

Först läste 36-åringen ur ett nedtecknat uttalande och berättade att familjen delade sorgen med Ingers anhöriga men sa också att de mår väldigt dåligt.

Han berättar om när tretton poliser trängde in i hans hem och hämtade in honom för förhör när hans barn var hemma.

– Min fru och mina barn har lämnat Landskrona. De sover inte utan är skräckslagna och mår inte alls bra. De ser framför sig alla poliser som var inne i lägenheten och hur deras pappa blir anhållna.

Han var dock fåordig när det kom till händelsen förra måndagen som är upphov till polisförhören, anhållandet och hoten.

– Jag var där (vid Hemköp) för att ta ut pengar. Jag hade kört dit i min gula Renault och jag har berättat allt jag vet för polisen, säger 36-åringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: