Nyheter

Berlusconis nya groda: Hitlerskämt

Av: 

Jonas Sverin

NYHETER

LONDON. Silvio Berlusconi, 73, har gjort det igen. En groda alltså.

I ett tal skämtade han om Hitler och gav unga ekonomiska råd.

– Gift er rikt, sa han.

skojade till det Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är i blåsväder igen – efter att ha skämtat om Hitler i ett tal.
skojade till det Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är i blåsväder igen – efter att ha skämtat om Hitler i ett tal.

Den italienska premiärministern kämpar just nu med en ekonomisk kris och en splittrad regering. Men i stället för att prata tråkigheter valde han i ett tal i söndags att berätta anekdoter och dra opassande skämt, skriver Guardian.

I ett av skämten får Hitlers supportar reda på att han fortfarande lever och ber honom återta makten. Hitler tvekar en stund och säger sedan.

– Jag kommer tillbaka, men på ett villkor... Nästa gång kommer jag vara ond.

Kräver en ursäkt

Fabio Evangelisti, parlamentsledamot för partiet ”Värderingarnas Italien”, är upprörd över skämtet. Han kräver att Silvio Berlusconi ber om ursäkt till Israel och till den judiska befolkningen i Italien. Även partiets ledare Antonio Di Pietro är kritisk.

– Vid det här laget är det inte ett politiskt eller juridiskt problem, utan ett psykiatriskt problem, säger han.

Skojade om dottern

Under talet pratade Silvio Berlusconi också om den ekonomiska krisen i landet och uppmuntrade unga italienare att gifta sig rikt.

– Jag har en dotter som finns tillgänglig för giftemål, skämtar presidenten.

Så sent som förra fredagen gjorde Silvio Berlusconi sina senaste uppmärksammade utspel på en demokratikonferens i Ryssland. Då överraskade han åhörarna med att berätta att han kände sig jagad av italienska domare. Han passade även på att säga att Vladimir Putin och den ryska presidenten Dmitrij Medvedev är en ”gåva från gud” till Ryssland.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: