Så tänker svenskarna semestra i sommar

NYHETER

10 000 kronor i budget per person

De flesta svenskarna tar semester i juli månad, många stannar i Sverige och var fjärde uppger att de har mer än 10 000 kronor i budget per person för semestern.

– Det var en markant ökning mot tidigare år, säger Anna Chrona, PR & Brand Manager på ebay.

I en undersökning som tradera gjort uppger 62 procent av svenskarna att de tänker ta semester i juli månad och de allra flesta tänker stanna hemma i Sverige, åtminstone delar av semestern.

Inte snåla

Högst upp på önskelistan för de semesterfirande svenskarna här hemma i Sverige står Gotland och Öland. På tredje plats i rankningen kom svenska fjällen.

– Att svenska fjällen kom så högt upp var lite oväntat men Gotland ligger ständigt i topp, säger Anna Chrona PR & Brand Manager på ebay.

Stockholms skärgård verkar mest gå hem hos Stockholmarna precis som att personerna i Sydsverige längtar till Österlen.

Den vanligaste perioden att ta ut sin semester var i juli så för dig som vill ha mycket plats på standen är det därför bättre att välja semester i juni eller augusti.

Stor budget

Svenskarna verkar desutom ha lagt undan en del pengar för semestern i sommar. Var fjärde uppgav att de hade mer än 10 000 kronor per person i semesterkassan och majoriteten hade åtminstone över 5000 kronor.

– Det var en markant ökning mot tidigare år, säger Anna Chrona.