Nyheter

SKANDAL: KVINNAN

Känd artist pekas ut: Kungen var förälskad

Foto: Foto: peter wixtröm
SÅNGERSKAN NAMNGES I boken ”Den motvillige monarken” påstås kungen ha träffat artisten under en middag i slutet av 1990-talet. När Aftonbladet talade med henne vid flera tillfällen i går ville hon vare sig bekräfta eller dementera påståendena i boken. Bilden ovan är tagen vid ett annat festtillfälle.

En känd svensk artist påstås i ”Den motvillige monarken” ha haft ett förhållande med kungen.

Relationen ska enligt författarna ha pågått under ett år – och varit känd av drottningen.

Artisten ville i går varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Boken ”Den motvillige monarken” innehåller 340 sidor. Av dem ägnar de tre författarna fjorton åt att beskriva ett påstått förhållande mellan artisten och kungen. Enligt boken ska relationen ha inletts i slutet på 1990-talet.

Kapitlet som heter ”Kurtisanen” inleds med en målande beskrivning av en middag på restaurang Under vid Fridhemsplan. På menyn stod krokodilkött och kungen ska då ha haft artisten som bordsdam.

”Hade trevligt”

Artisten ska enligt boken ha bjudits in till middagen av kungens ”tjejfixare” Christer Gustafsson.

Boken beskriver hur kungen och sångerskan skrattade och hade trevligt i varandras sällskap. Hon påstås ha varit en accepterad del av kungens bekantskapskrets.

Senare beskrivs ytterligare en kväll när artisten var bjuden på middag med kungen och hans vänner på Östermalm.

Då påstås kungen ha väntat hela natten på sångerskan som skjutsades från middagen i en limousine till Strängnäs där hon skulle arbeta som bartender och sedan tillbaka igen.

”Silva kände till relationen”

Enligt boken ska förhållandet ha pågått i cirka ett år. Silvia ska ha känt till den påstådda relationen.

Och kungen påstås ha varit barnsligt förälskad:

”Kungen visade ibland att han tycktes ha förälskat sig som en skolgrabb och vid ett tillfälle pratade de om att rymma i väg tillsammans till en avlägsen exotisk ö i stil med

Marlon Brandos Tetiaroa i Franska Polynesien där de skulle livnära sig på kokosnötter”, skriver författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer.

”Jag har inte läst”

Artisten, som namnges i boken, har sedan en tid tillbaka känt till att boken skulle publiceras.

– Jag väntar på att få en bok av förlaget nu på förmiddagen. Jag har inte läst det här, bara har hört talas om det, sa hon i går morse till Aftonbladet.

Sent i går kväll uppgav hon att hon fortfarande inte hade läst

boken och därför inte kunde bemöta uppgifterna. På den direkta frågan om hon har haft en affär med kungen lämnar hon inget svar.

När uppgifterna från boken spreds i går övervägde hon rättsliga åtgärder mot författarna.

– Jag vet inte vad det står. Jag måste prata med en advokat så jag vet om det är något som jag måste ta upp där, sa artisten.

2 000 dollar i dricks

En annan påstådd kvinnoaffär gäller en strippa på nattklubben Gold Club i Atlanta. En amerikansk försvarsadvokat hävdade 2001 vid en rättegång om maffiakopplingar, att den svenske kungen ska ha besökt klubben under OS 1996.

I boken berättar en manager, en servitris och en vip-värd om hur kungen tillbringade mer än två timmar i ett avskilt rum med en strippa.

Han ska enligt deras uppgifter ha spenderat 10 000 dollar på klubben och lämnat 2 000 dollar i dricks.

Hovet har tidigare bestämt dementerat att kungen alls har varit på klubben.