Kidnappningsförsök på norsk miljonär i Thailand

NYHETER

Gärningsmännen som var utklädda till poliser greps senare efter att ha försökt fly undan en poliskontroll.

Foto: Den norska miljonären pekar ut de män som försökte kidnappa honom.

En norsk miljoner utsattes på juldagen för ett kidnappningsförsök i turistorten Pattaya i Thailand.

Fem män som utgav sig för att vara poliser ska ha försökt slita ut norrmanen ur en taxi. Ett häftigt slagsmål utbröt och till slut gav männen upp och försvann i en bil, skriver VG Nett.

Kidnappningsförsöket skedde omkring klockan 17 idag svensk tid uppger thailändska medier. Enligt norrmannen ska fem män som utgav sig för att vara poliser då ha stoppat den taxi som han färdades i tillsammans med sin vuxna son.

Vilt slagsmål

Männen ska sedan ha försökt dra den norska miljonären ur taxin men han och sonen kämpade emot och det hela slutade med ett vilt slagsmål där norrmännen slogs mot angriparna samtidigt som de skrek efter hjälp.

Till slut gav angriparna upp och försvann tillsammans i en blå Toyota. Den thailändska polisen ska enligt VG Nett ha observerat den blå bilen vid en kontrollplats senare under dagen och försökt stoppa den. Föraren ska då ha accelererat och försökt köra rakt igenom kontrollplatsen.

Gärningsmännen gripna

Flygtförsöket uppges ha slutat med att Toyotan kraschade rakt in i en buss. Ingen skadades i kraschen men de fem männen kunde gripas på platsen.

I bilen ska polisen även ha funnit handbojor, en kniv och annan utrustning som de uppger kan knytas till kidnappningsförsöket.

Männen ska efter förhör också ha erkänt att de försökt kidnappa norrmannen.

Han driver flera byggnadsprojekt i Thailand och har i Norge en registrerad förmögenhet på flera miljoner norska kronor.