23-åringen i Landskrona omhäktad

Av: TT-Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS HILLERGREN

23-åringen som misstänkts för dödsmisshandeln i Landskrona ska vara fortsatt häktad, beslutar Lunds Tingsrätt.

När beslutet meddelades blev det tumult i rättssalen, berättar TT:s reporter på plats. En av den häktades anhöriga skrek "idiot" åt åklagaren och kastade en penna mot honom.

En hätsk stämning uppstod utanför salen i Lunds tingsrätt när omhäktningsförhandlingen skulle inledas. Platserna inne i salen räckte inte till alla som kommit dit. Några personer ville hindra fotografer från att ta bilder och poliser fick gå emellan, rapporterar TT:s reporter på plats.

Försvarsadvokat Leif Silbersky hävdade att bevisningen inte är tillräcklig för att uppnå den starkare graden av misstanke, det som kallas sannolika skäl. Med hänvisning till detta och till utredningsläget argumenterade han för att 23-åringen skulle släppas fri. Han yrkade också på att förhandlingen skulle hållas i åhörarnas närvaro, men vice chefsåklagare Göran Olsson motsade sig detta eftersom fler personer ska höras i utredningen.

Anmälan kommer göras

Det kommer att görs en anmälan om händelserna i rättssalen under omhäktningsförhandlingen mot 23-åringen, säger poliser på plats vid Lunds tingsrätt. Förutom att det kastades ett föremål på åklagaren, troligen en penna, säger poliser att de blev spottade på.

Den häktades försvarare, advokat Leif Silbersky, säger till TT att han inte ser det som meningsfullt att överklaga dagens häktningsbeslut. Det är bra, säger Silbersky, att polis och åklagare nu får två veckor på sig att utreda händelsen på parkeringsplatsen och verkligen köra förundersökningen "i botten".

23-åringen är häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död vad gäller den 78-åriga kvinnan och för misshandel av hennes make. Åtal ska nu vara väckt den 4 maj.

Publicerad: