Svennis: Jag ljög inte

NYHETER

Svennis talade ut – då kom ett nytt avslöjande

Sven-Göran Eriksson har brutit tystnaden.

Han är upprörd över spekulationerna om sin kärleksaffär med sekreteraren Faria Alam och säger att han inte ljugit för det engelska fotbollsförbundet, FA.

Samtidigt slog en ny bomb ner i England när Faria Alam avslöjade uppgifter om en tredje flört på FA-kontoret.

Foto: ”Jag ljög inte”. Det säger i dag Sven-Goran Eriksson om affären med sekreteraren Faria Alam. Till höger Engelska fotbollsförbundets högsta chef Mark Palios.

Sven-Göran Eriksson har bara sagt en mening om kärleksaffären med Faria Alam sedan uppgifterna läckte ut i brittisk press.

”Detta är nonsens”.

Svennis har kategoriskt avböjt att svara på privata frågor, men nu tar han bladet från munnen.

”Jag bryter min policy att inte kommentera mitt privatliv (...) för att jag är så bekymrad över alla felaktiga kommentarer och spekulationer”, skriver han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

”Med anledning av det engelska fotbollsförbundets, FA, kommande utredning (...) om omständigheterna som ledde till att FA gick ut med ett uttalande baserat på felaktig information så vill jag klargöra att jag varken bekräftat eller dementerat något förhållande med Faria Alam.”

Nytt avslöjande

Faria Alam har lyckats vända upp och ner på hela Fotbollsengland. Efter avslöjandena om hennes kärleksaffärer med Svennis och FA:s högste chef Mark Palios var det på torsdagen dags för ytterligare ett chockbesked.

Enligt brittiska Daily Mirrors nätupplaga berättade FA-sekreteraren att hon har haft en flört med ännu en FA-boss. Hon säger sig ha varit "galen" i mannen som ännu inte är namngiven. Mannen, som uppges vara ogift, tros vara ett av toppnamnen på FA:s huvudkontor i Soho, London.

”Jag underrättades inte”

FA förnekade i helgen att Eriksson har haft en relation med Faria Alam.

Svennis säger att han inte underrättades om det uttalandet innan det släpptes.

När FA sedan fick se Faria Alams e-post som hon skickat till sin väninna tvingades förbundet byta inställning och släppte då ett nytt uttalande. Bevisen var för uppenbara.

FA ska hålla ett extrainsatt möte på tisdag, då Sven-Göran Erikssons framtid som engelsk förbundskapten ska diskuteras.

Anställda på FA har sagt till engelsk press att Svennis ljugit för dem, att han fått dem att se ut som idioter, och det spekuleras nu i att lögnerna ska vara skäl nog för att ge svensken sparken.

Får stöd av Beckham

Men Svennis håller tummarna.

Han avslutade nämligen pressmeddelandet med att säga att han ser fram emot att kvalificera England till VM 2006.

En annan som håller tummarna är den engelske lagkaptenen, David Beckham., som är på turné med Real Madrid i Asien.

– Han (Svennis) har varit fantastisk mot mig och fantastisk mot alla andra i landslaget. Vi respekterar honom som en manager och för vad han gjort för laget och för landet. Jag har gillat att arbeta med honom, och förhoppningsvis får jag fortsätta att göra det. Men om andra människor (de styrande i FA) beslutar om något annat så...ja, då är det så det är, säger Beckham till nyhetsbyrån Reuters.

Nicklas Hermansson