Här spetsas tjurrusaren

NYHETER

Värsta tjurrusningen hittills i Pamplona

Foto: Den här mannen klarade sig undan med blotta förskräckelsen – andra hade inte lika stor tur.

Åtta personer blev stångade i Spanien på måndagen i den mest dramatiska omgången av tjurrusningen genom Pamplonas gator.

En man blev illa tilltygad av en tjur, sade en Rödakorstjänsteman.

Mot slutet av tjurarnas lopp stångades en man flera gånger av en tjur när folk fallit i drivor och han hamnade överst vid ingången till tjurfäktningsarenan. Mannens byxor och skjorta slets sönder medan han försökte krypa undan tjuren. Andra omkring honom försökte avleda det ilskna djurets uppmärksamhet men lyckades först efter en bra stund.

Massmedier på plats rapporterade att en av dem som togs till sjukhus var en amerikan. Ingen av de åtta stångade hade fått allvarliga skador.

15 har dödats

I fredags blev fyra personer, bland dem en britt och en amerikan, skadade av tjurar.

Sex tjurar och flera stutar springer längs den 825 meter långa, avspärrade kullerstensgatan som leder till arenan varje dag under San Fermin-festivalen. Samma kväll konfronteras tjurarna av en matador och deras liv ändas.

Den uråldriga Pamplona-festivalen drar tusentals äventyrare och entusiaster från hela världen. Det dricks såvis med vin och på morgnarna vågar sig unga män ut i gatan där tjurarna springer fram. Sedan 1910 har 15 personer dödats.

TT