Osannolika tvillingarna gör sin mamma lycklig

Foto: Skärmdump / News.au
Sannolikheten var en på 14 miljoner: "De omfamnade mitt hjärta", säger mamma Julie.
NYHETER

Julie visste att det var större sannolikhet än vanligt att få ett barn med Downs syndrom som mamma över 40. Men att båda tvillingarna fick det, det kom som en rejäl överraskning.

– Jag har mer medkänsla än jag någonsin haft förut, säger den stolta mamman till News.au.

Brorsorna Charlie och Milo är något oerhört sällsynt – nämligen ett tvillingpar där båda bär på Downs syndrom. De har fyra syskon sedan tidigare, och när mamma Julie McConnel från Idaho i USA blev gravid i augusti förra året hoppades hon på en dotter.

Men det blev som sagt tvillingpojkar. Eftersom hon var 44 år gammal när hon blev gravid visste Julie att det var större sannolikhet än vanligt att något av barnen skulle ha Downs syndrom. Men att båda skulle ha det hade hon inte väntat sig.

– Du har kanske förväntningar om hur livet ska bli, men det kan bli helt annorlunda jämfört med vad du förväntar dig, säger Julie till News.au.

Lät inte rädslan stå i vägen

Sannolikheten för att få två icke-identiska tvillingbarn med Downs syndrom är ungefär en på 14 miljoner. När hon och maken Dan fick veta att båda pojkarna med 99 procents sannolikhet hade Downs syndrom undrade de om det skulle fungera för två föräldrar över 40.

Paret funderade på adoption, men testade att umgås med familjer där barn hade Downs. De fick möta ”underbara familjer” som kunde berätta mer om hur deras liv skulle se ut.

– När vi till sist bestämde oss för att inte låta rädsla stå i vägen var det lätt för oss att fatta vårt beslut, säger Julie.

Och de ångrar verkligen inte det beslutet idag.

– Mitt hjärta föll ur bröstet på mig när jag såg dem första gången. De sträckte sig ut och omfamnade mitt hjärta, och såg helt perfekta ut, säger Julie.

Pojkarnas storebror Andy, 6 år, tar noggrant hand om sina småsyskon, som älskar att skämta med sina föräldrar och sina storasyskon.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Idaho

Familj