Generösa gesten räddade barnets resa

NYHETER

När Evan skulle flyga hem med åtta månader gamla sonen Ki blev pojkens humör snart surt. Tur då att han hamnat på platsen bredvid en skicklig förskolelärare.

– Han fick sitta vid vingen och titta ut, det gjorde honom lugn, berättar förskoleläraren India för ABC News.

När Evan Hughes från Texas skulle flyga hem till Dallas nyligen hade han med sig sin åtta månader gamla son Ki.

Planen var att flyga ihop med hans fru, men väderproblem gjorde att de hamnade på olika plan. Första flyget gick från Chicago till Atlanta, och då var läget problemfritt.

– Han sov nästan hela vägen. Sen fick jag snabba mig, byta hans blöja och hoppa på nästa plan till Dallas, säger Evan till ABC News.

Intill Ki och Evan på nästa flyg satt India Massinburg. 25-åringen jobbar som förskolelärare och erkänner att hon hoppades att pojken skulle vara tyst.

Lugnade sig av utsikten

Det sista hon var sugen på var att höra barnagråt under sin flygtur. Men snart blev lilla Ki bråkig och började klänga på sin pappa. Då erbjöd sig India att ha pojken i sitt knä, så han kunde titta ut genom fönstret.

– Vi satt vid vingen och han tittade ut. Det höll honom lugn ett tag, säger India.

Trots att pappan helst inte ville be om någon hjälp från India gick han till slut med på att låta Ki sova hos henne.

Så länge pojken höll sig lugn hade hon inga problem med det. Och det gjorde han. Ki sov i nästan en halvtimme, vilket gjorde att pappa Evan kunde få en välbehövlig vila.

Blev nätkändis

Efteråt delade han en bild på India och pojken på sociala medier för att uppmärksamma hennes fina gest. India blev tipsad om bilden av sin kusin – och blev varse att hon hyllats av tusentals på nätet.

Hon och Evan har tagit upp kontakten, och han är mycket tacksam över hennes ingripande. Kis mamma var inte förvånad när hon fick höra om händelsen.

– Hon sa bara ”titta på honom – vem hade inte velat hålla i honom?”, säger Evan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Resor

USA