Förare smet från polisen – då la ”okänd hjälte” krokben

Foto: TT
Polisen hyllar en okänd hjälte.
NYHETER

Polisen var på jakt efter en förare som smet ifrån dem. Plötsligt fick de hjälp av en helt okänd människa.

Okänd hjälte”, så inleder Polisen i Haninge, Nynäshamn, ett Facebookinlägg.

Det var på förmiddagen som polisen genomförde en så kallad laserkontroll vid bron över riksväg 73 och Lännaavfarten i Stockholm. En bil körde för fort och skulle därför rapporteras för hastighet. Men bilen stannade dock inte utan fortsatte i hög hastighet och fick ett flertal polisbilar efter sig.

Vid avfarten Haninge på Gudöbroleden så krockar bilen och föraren flyr från bilen. Poliserna springer så fort de kan efter”, skriver de i inlägget.

Det var då som en okänd hjälte hoppade ur sin bil och la krokben på föraren så att denne föll. Polisen kom ikapp den jagade föraren och kunde fånga in honom – medan den okände hjälten hoppade in i sin bil och lämnade platsen. Den infångade föraren visade sig sakna körkort och är misstänkt för att ha kört narkotikapåverkad samt ett antal andra brott meddelar polisen.

Som polis blir man alltid orolig att civila som hjälper till skall bli skadade eller drabbas på andra sätt, men också varm om hjärtat samt att man arbetar med ett leende resten av dagen. Bra jobbat okända hjälte och tack för hjälpen!” avslutas inlägget som är signerat Magnus som är gruppchef och yttre befäl.

ARTIKELN HANDLAR OM