Köpte hushållsost – såg det här när hon öppnade paketet

NYHETER

Sosin möttes av en stark, illaluktande doft när hon öppnade upp sin nyinköpta ost.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tappade aptiten direkt.

Sosin Kargil köpte hem en hushållsost av märket Arla i slutet av november från Ica-butiken i Bollnäs där hon bor. Två dagar efter inköpet hade hon en kompis på besök och de skulle äta varma mackor med ost och dricka te. Hon hade ännu inte öppnat upp sin ost, som skulle gå ut i juni nästa sommar.

– Jag kände en väldigt stark, sur lukt när jag öppnade.

När hon hade fått upp förpackningen såg det ut som osten var täckt något svart och grönt.

– Den var kolsvart. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tappade aptiten direkt, säger hon och fortsätter:

– Både jag och min vän som kände lukten är säkra på att det är mögel.

”Vill inte köpa ost igen”

Sosin kontaktade Icabutiken som sa att det kan vara orsakat av ett hål i förpackningen som gjort att det kommit in luft. De erbjöd henne en ny ost som kompensation.

– Men nej, det vill jag inte ha. Köper man något så vill man att de ska vara noga med det dem säljer. Den såg bränd ut och luktade illa, jag tror inte jag vill köpa ost någon mer gång.

Hon har även kontaktat Arla som gav samma orsak som Ica.

”Extremt sällsynt”

Butikschefen Daniel Fransson säger att de fick en leverans av den osten i slutet av november. Ingen annan ska ha råkat ut för samma sak.

– Det är beklagligt. Jag tror att det har att göra med ett hål men när det kan ha skett kan jag inte svara på. Jag har bara sett osten på bild så det är bara en gissning, men hon får gärna komma in med den så kan hon få en ny av oss.

Daniel Emilson, presschef på Arla, säger att det är olyckligt och tråkigt.

– Hon måste verkligen kontakta vår konsumentkontakt som kan utreda vad som har hänt och spåra hela kedjan från produktion till butik. Det är extremt sällsynt att något sådant här händer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arla

Ica

Bollnäs