Läget stabilare för skadad flicka

Foto: Robin Lorentz-Allard
Dagen efter den tragiska dödsolyckan.
NYHETER

Tillståndet stabiliserades under natten för den åttaåriga flicka som skadades allvarligt i en bilolycka i Gällivare på nyårsaftonen. Hon har flyttats från intensivvårdsavdelningen till barnavdelningen på Gällivare sjukhus, enligt Region Norrbotten.


Läget är fortfarande kritiskt för den kvinna i 70-årsåldern som också vårdas på intensiven.

Tre personer omkom i den svåra bilolyckan mellan fyra personbilar på Malmbergsleden i Gällivare. En av de omkomna var ett treårigt barn. De andra omkomna personerna var en 35-årig man och en 72-årig man.

Det ska ha varit halt och moddigt väglag vid olyckstillfället, enligt polisen. En av bilarna kom över i fel färdriktning på den tvåfiliga trafikleden, körde över mittremsan och frontalkrockade med en mötande bil, varpå två bilar till körde in i dem.

Ytterligare en kvinna i 70-årsåldern och en 40-årig man som fanns i de två efterföljande bilarna fick lindriga skador i olyckan.

En anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har upprättats.

– Vi har en utredare i Gällivare som jobbar med ärendet just nu. Det kommer att hållas ytterligare förhör med vittnen. Det finns många vittnen, säger Carolina Björklund, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Norrbotten, till NSD.

ARTIKELN HANDLAR OM