Peter Madsen accepterar omhäktning

NYHETER

Ubåtsuppfinnaren Peter Madsen som misstänks ha mördat journalisten Kim Wall går frivilligt med på att bli omhäktad. Det meddelade hans advokat till Aftonbladet under måndagsmorgonen.

– Min klient är införstådd med en förlängning av häktningen fram till den 15 november, säger Betina Hald Engmark, Peter Madsens advokat.

Foto: AFP SCANPIX DENMARK

Den 31 oktober skulle Peter Madsen ännu en gång ha ställts inför rätten för en omhäktning. Nu har han för första gången accepterat att sitta häktad. Det meddelade hans advokat under måndagen till Aftonbladet.

– Jag kan upplysa om att jag precis har talat med åklagaren och att min klient är införstådd med en förlängning av häktningen utan möte med rätten, säger Betina Hald Engmark.

Åklagare har nya bevis

Åklagare Jakob Buch-Jepsen avslöjar för Aftonbladet att utredningen har lett fram till nya bevis mot Peter Madsen. Dessa skulle ha presenterats under morgondagens häktningsförhandling. Nu blir inte så fallet. Istället kommer polis och åklagare gå ut i ett pressmeddelande under tisdagen.

– Jag räknar med att det blir ett pressmeddelande inom ett par timmar, säger Jakob Buch-Jepsen, åklagare.

Positivt besked

Jakob Buch-Jepsen är positiv till att Peter Madsen för första gången accepterar häktning. Då kan han ägna sig mer åt utredningen.

– För min del är det processbesparande. Att vi inte behöver sätta oss i möte med rätten imorgon, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM