Två personer misstänks ha mördats – polisen utreder samband

avAlexandra Carlsson Tenitskaja, Eric Tagesson, Isabelle Nordström, Jamshid Jamshidi, Josefin Silverberg

NYHETER

Polisen misstänker ett nytt mord i Upplands Väsby.

I morse hittades ytterligare en person död – i sin egen villa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet utreder man samband till den döda person som hittades i en förrådsbyggnad i natt.

– Jag kan inte svara på det nu, men i min värld är det självklart att man tittar på om det kan ha något samband, säger Eva Nilsson vid polisen.

1 av 4 | Foto: P-O Sännås
Polisen har hittat en död person i en villa i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Polisen har spärrat av en villa i Upplands Väsby och har en pågående insats. Enligt Aftonbladets uppgifter har en blodig död man hittats vid husets entrédörr.

– Vi har påträffat en avliden person i en fastighet i Upplands-Väsby, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholm.

– I nuläget kan vi inte utesluta brott.

Polisen har därför inlett en förundersökning om misstänkt mord, bekräftar Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

– Omständigheter på platsen gör att en förundersökning om mord är inledd. Vi har inlett sedvanliga initiala utredningsåtgärder, säger hon.

Efterlyser tips från allmänheten

Enligt Aftonbladets fotograf på plats, Per-Olof Sännås, har hundpatruller kommit till området. Den aktuella tomten är avspärrad.

Den döda mannen är skriven på adressen där han hittats död enligt Aftonbladets källor. Polisens ledningscentral säger dock att han ännu inte är identiferad.

Polisens tekniker är på väg till platsen för att påbörja brottsplatsundersökning och man efterlyser tips och iakttagelser från allmänheten som kan sättas i samband med ärendet.

Ingen person har ännu gripits.

Uppgifter: Utreder samband

Natten till tisdag hittades en man i 30-årsåldern död i en förrådsbyggnad i Upplands Väsby. Enligt uppgifter till Aftonbladet ihjälskjuten med flera skott.

Polisen ska nu, enligt uppgifter, utreda om det finns ett samband mellan de två misstänkta dödsfallen, något som ledningscentralen inte vill bekräfta.

– Jag kan inte svara på det nu, men i min värld är det självklart att man tittar om det kan ha något samband, säger Eva Nilsson.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott