Kvinna utgav sig för att vara polis vid rån

TT

Publicerad 2021-04-13

En kvinna som utgav sig för att vara polis vid rån mot en äldre kvinna på Lidingö är anhållen. Arkivbild.

En kvinna utgav sig för att vara civilklädd polis och trängde sig in i en äldre kvinnas bostad på Lidingö. Där stal hon kontanter och smycken och är nu anhållen misstänkt för grov stöld, skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid 22-tiden en lördagskväll i mars som det ringde på brottsoffrets, en kvinna i 80-årsålderns, lägenhetsdörr. Utanför stod en kvinna som talade om att hon var polis och att hon behövde komma in i lägenheten. Väl inne i bostaden stal hon pengar och smycken.

Brottsoffret gjorde en polisanmälan och i utredningsarbetet framkom uppgifter som gjorde att en kvinna kunde hämtas in till förhör och att polisen kunde söka efter stöldgods i hennes bostad.

Misstankarna mot den kvinna som hämtades in har enligt polisen stärkts och den 7 april beslutade åklagaren att anhålla henne som skäligen misstänkt för grov stöld.

"Vi vet att många bedragare och brottslingar riktar in sig på äldre personer. Vi arbetar mycket för att förebygga detta och sätter snabbt in åtgärder när vi får anmälningar om att det sker. I detta fall har vi kunnat gripa en misstänkt och arbetet i ärendet fortsätter", säger Pontus Enbom, kommunpolis för Lidingö, på polisens hemsida.