Karl Hedin frias från jaktbrottsmisstankarna

Trämiljardären Karl Hedin frias från alla misstankar om jaktbrott – det gör även de tre medåtalad.

Åklagaren är besviken men Hedins advokat är nöjd över utgången.

– Vi hade hoppats, trott och väntat oss det här resultatet, säger Karl Hedins advokat Sven Severin.


Miljardären Karl Hedin frias från misstankarna om jaktbrott. Han frias även från misstankarna om förberedelse till grovt jaktbrott. Det meddelade Västmanlands tingsrätt i dag.

Rättens ordförande, rådmannen David Viktorsson Harrby, säger att det är bevisat att Karl Hedin och en medåtalad har pratat om varg i ett telefonsamtal. Det är också bevisat att Karl Hedin och den medåtalade var i skogen och lyssnade efter varg vid tiden jaktbrottet skulle ha skett. Men det är inte ställt utom rimligt tvivel att Karl Hedin och den medåtalade ska ha försökt döda varg.

– I brist på bevisning att de var i skogen i syfte att döda varg väljer rätten att frikänna männen från misstankarna om jaktbrott, säger David Viktorsson Harrby.

Ytterligare tre personer som stod medåtalade i den stora jakthärvan frias på alla punkter.

Bland annat stod två personer åtalade för att ha preparerat kött med gift som enligt åklagaren skulle användas för att döda varg. Men tingsrätten bedömer att det inte är bevisat att det giftpreparerade köttet skulle användas till att just döda varg, eller att giftet ens kunde döda varg.

Advokaten: ”Han är lättad”

Karl Hedins advokat, Sven Severin, säger att det här resultatet var ganska väntat.

– Vi hade hoppats, trott och väntat oss det här resultatet. Karl Hedin har inte begått de brotten han har stått åtalad för, säger han.

Han säger att det här målet har orsakat stor smärta hos Karl Hedin.

– Han har både gått och lagt sig och vaknat med tankarna på det här. Han har plågats av detta i nästan tre års tid. Han är lättad och hoppas på att kunna återgå till en normal tillvaro, säger Sven Severin.

Severin säger att de som kommer här näst från försvarets sida är att se till att Karl Hedin ska få tillbaka sina vapen så han kan börja jaga igen.

Åklagaren är besviken

Åklagaren i fallet, Lars Magnusson, säger att han är förvånad att Hedin inte fälldes.

– Jag är lite förvånad och besviken över den här domen. Jag menar att det är bevisat att Karl Hedin inte hade tvekat att skjuta en varg om tillfälle hade getts, säger han.

Han säger att han måste sätta sig in i domen närmare innan han kan lämna besked om han tänker överklaga eller inte.

– Det ligger i farans riktning att jag kommer göra det, säger han.

Karl Hedin frias från misstankarna om jaktbrott.
Karl Hedin frias från misstankarna om jaktbrott.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN