Nyheter

Polismord upprör Frankrike

Av: 

TT

Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin. Arkivbild.

Foto: Gonzalo Fuentes/AP/TT

NYHETER

Upprördheten är stor i Frankrike sedan en polis skjutits ihjäl under en narkotikakontroll i staden Avignon i söder, inte minst bland politiker och polisfack.

Dådet blåser också nytt liv i debatten om hur president Emmanuel Macron lyckats hantera brottsligheten. Förra månaden visade en opinionsmätning att 65 procent av väljarna är missnöjda med presidentens meriter vad gäller lag och ordning.

Den 36-årige polismannen och tvåbarnspappan "Eric" deltog på onsdagen i ett tillslag mot en plats känd för droghandel. Poliserna kom dit civilklädda och började kolla identiteter bland en grupp personer. En av dem drog fram ett vapen och sköt 36-åringen flera gånger. Andra poliser besvarade elden men gärningsmannen flydde undan i de gamla historiska kvarteren.

Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin besökte platsen på onsdagskvällen. Han hyllade polismannen som en hjälte som dött i kriget mot droghandlarna.

En man som polisen påstår ingick i den kontrollerade gruppen greps på torsdagen. Den misstänkte mördaren var då ännu på fri fot.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert: