Aftonbladet Daily

Havsnivåerna riskerar stiga snabbt efter jätteglaciärernas släpp

PODD ”Man måste hålla ögonen på detta väldigt noga”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av: 

Olivia Svenson

NYHETER

Larmrapporterna duggar tätt: världens ismassor smälter. Och just nu riktas våra blickar mot Thwaites och Pine Island – två glaciärer som ligger grannar i Amundsenhavet utanför Sydpolen – men som håller på att slita sig loss. Tillsammans fungerar de här glaciärerna som en propp som håller tillbaka bakomliggande is. Om proppen lossnar kan det västantarktiska istäcket kollapsa. Så hur allvarlig är situationen? Och kan man stoppa utvecklingen eller är det försent?

Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäst är Anna Wåhlin, professor i oceanografi vid Göteborgs universitet. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

Avhopparen: Hårdare straff fungerar inte

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Antarktis

Klimatförändringar

Sydpolen