Fellingsbro

83-årig kvinna fast i bil – stor sökinsats

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

En 83-årig kvinna har varit fast i sin bil, vilse mellan Örebro och Fellingsbro i snart ett dygn. En stor sökinsats har inletts för att försöka hitta den försvunna kvinnan.

– Hennes mobil har dött. Senast vi hade kontakt med henne var i förmiddags och då var hon trött och frusen efter att ha försökt komma loss under natten, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson i Örebro, under fredagen.

En kvinna hade på torsdagskvällen varit på ett ärende i Örebro. Vid 23-tiden anmäldes hon försvunnen av en anhörig. Någonstans på vägen hade hon kört vilse och fastnat med bilen.

– Då blev det inget polisärende eftersom det inte var omedelbar fara för livet och vi hade kontakt med henne. Hon var bara vilse, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisen i Örebro.

Klockan 09.00 på fredagen ringde kvinnan själv till 112. Då hade hon försökt komma loss hela natten, utan framgång, säger Lars Hedelin.

Den 83-åriga kvinnan berättade för polisen att hon kunde se åkrar och ett jakttorn. Polisen tror att hon befinner sig någonstans mellan Fellingsbro och Örebro.

Ganska snabbt efter samtalet beslutade polisen att de skulle inleda en sökinsats efter kvinnan.

– Hon var trött och frusen. Hennes mobil är av äldre exemplar och tyvärr är det inte så lätt som man tror att pejla en sådan telefon.

Mobilbatteriet har dött

– Sista kontakten med henne var runt 11-tiden. Då sa hon att batteriet var dåligt och strax därefter bröts kontakten helt. Vi antar att telefonen dog, berättar Lars Hedelin.

Eftersom polisen inte hade någon framgång i sitt första sök sattes en så kallad statlig räddningsinsats in, där man får tillgång till större sökresurser. Vid 21-tiden på fredagen har även försvaret kallats in.

– Om vi bara kan få upp en helikopter hade det varit det bästa. Men dimman som legat tät hela dagen gör att det inte går.

Istället har polisen skickat upp drönare med värmekamera. Än så länge har det inte gett något resultat och kvinnan är fortfarande försvunnen.

– Hon har redan varit ute en natt, det blir kallt. Hon var bara ute på ett ärende och jag är rädd att hon inte har något direkt överlevnadskit med sig. Så vi vill hitta henne så snart som möjligt, säger Lars Hedelin vid polisen.

Hittad välbehållen

På lördagsmorgonen hittades kvinnan välbehållen. Hon hade lyckats ta sig till fots till en fastighet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fellingsbro

Örebro

Toyota

Drönare