Höör

Över hundra bilar köade till pulkabacke: ”Helt galet”

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Joakim, hans flickvän och pappa möttes av den längsta bilkö de någonsin sett i friluftsområdet Frostavallen i Skåne. De passerade över hundra bilar med pulkasugna passagerare.

– Det var helt galet, kön tog aldrig slut, säger Joakim.

Joakim, 29, hans sambo Karolin, 23, och hans pappa Johnny, 47 bor i Höör. De hade precis som många andra i Höörs kommunen vaknat upp till en lördag som bjöd på både snö och strålande sol.

– Runt 10-tiden körde vi till Frostavallen för att gå milen. De har ett himla fint promenadstråk, säger Joakim.

Frostavallen ligger mitt i Skåne men ser långt ifrån ut som den traditionella skånska slätten. Här dominerar skog och det finns även en lång lagom brant backe. Perfekt pulkabacke under vintern, menar Joakim.

När familjen anlände till Frostavallen var där bara två bilar på parkeringen. Två timmars promenad senare var friluftsområdets tre parkeringar helt fulla.

Joakim, 29, och hans pappa Johnny, 47.

– Det var verkligen smockfullt. När vi skulle köra tillbaka hem såg vi den här kön. Alltså, den tog aldrig slut, det var helt galet.

Han bestämde sig för att ta upp mobilen och filma spektaklet. Joakim gissar att det måste ha varit över hundra bilar som stod i kö.

– Jag har aldrig sett något liknande, det var nästan komiskt. De hade ju ingen aning om att alla parkeringsplatser var upptagna heller.

”Inte så smart att trängas i backarna i coronatider”

Med tanke på coronaläget och att Höörs kommun är en av de med högst spridning i landet, menar Joakim att det kanske inte är så smart att trängas i pulkabacken.

– Vi hade ju vänt direkt om det hade sett ut så här när vi kom. Folk borde ha vänt om.

Men han säger att han samtidigt förstår att det inte är så lätt för föräldrar att bara vända om.

– Många kommer från Malmö och andra städer som inte har snö just nu. Om de har barn i bilen som skriker ”vi vill åka pulka, vi vill åka pulka”, då kanske det inte är så lätt att bara vända hem.

Joakim hoppas att folk tänker efter lite när de sett filmen.

– Tanken var ju god att ta sig ut i snön och naturen. Men det var fler som tänkte samma och ibland blir det inte som man tänkt sig, säger han.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Sambon Karolin, 23.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Höör

Skåne

Bilar

Folk

Coronaviruset