Långa köer utanför Stockholm

En räddningsinsats, en vattenläcka och studenter har skapat stora störningar i Stockholmstrafiken.

Det är långa köer på flera håll – värst är läget på E18.

– Trafiken blir värre ju närmare man kommer Stäketbron, säger Felicia Danielsson på Trafikverket.

Bilköer vid Stäketbron där en räddningsinsats pågick tidigare under dagen.
Bilköer vid Stäketbron där en räddningsinsats pågick tidigare under dagen.

Polisen har under större delen av dagen varit på plats vid för en räddningsinsats vid E18, med långa köer som följd. Köbildningen sträcker sig hela vägen från Bro till Kungsängen.

Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket Stockholm, säger att köerna är som längst på den södra delen av sträckan.

– Norrut börjar trafiken röra sig långsamt från Hjulsta/Barkarby och sedan blir det värre ju närmare man kommer Stäketbron, säger Felicia Danielsson.

Polisen leder om den norrgående trafiken till E4:an via Enköping/Uppsala, och den södergående trafiken till E20 via Södertälje/Strängnäs.

Vattenläcka och studentkaos

Vid sidan om detta har såväl vattenläckor som studenter skapat oreda i Stockholmstrafiken.

– Påfarten vid Skansbron har varit avstängd större delen av dagen på grund av en vattenläcka, men där börjar det se lite bättre nu. Man har öppnat ett körfält och trafiken börjar sakta men säkert flyta på bättre, säger Felicia Danielsson.

Hjulstatunneln har i förebyggande syfte varit avstängd sedan 14.30-tiden – detta för att stoppa studentflak från att åka in i tunneln.

– Studenterna tänder bengaler och det blir rökigt och stökigt, så för att minimera risken för sabotage valde polisen att fatta det beslutet, säger Felicia Danielsson och fortsätter:

– Prognosen var att tunneln skulle öppnas igen vid 18 och det verkar som att man också öppnade den för en liten stund sedan. Men nu kan jag se att polisen stängt ner den igen och att den antagligen kommer att vara avstängd i flera timmar till.

Var polisen lite överoptimistisk i sin bedömning?

– Det verkar så, säger Felicia Danielsson.

Trafiken omleds på grund av en vattenläcka i Södertunneln.
Trafiken omleds på grund av en vattenläcka i Södertunneln.
Publisert: