Den politiska striden om IS-kvinnorna

PODD "Sverige kan inte säga nej"

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

I förra veckan kom nyheten om att tre svenska kvinnor som anslutit till terrorsekten IS, skulle utvisas till Sverige. Dagen efter greps och anhölls två av kvinnorna, för att sedan släppas på fri fot. Vad som kommer ske juridiskt återstår att se, men klart är att historien om de svenska IS-kvinnorna än en gång aktualiserat debatten om hur Sverige ska hantera de medborgare som anslutit sig till kalifatet.

Kan Sverige vägra att ta emot de medborgare som frivilligt rest sig till IS - vad händer med de här kvinnornas barn – och hur sannolikt är det egentligen att man kommer kunna dra de här människorna inför rätta i Sverige?

Gäst i podden är Oisín Cantwell, reporter är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE